Ajankohtainen säilyke Luumu-omenahillo
1 kg omenoita
1 kg luumuja tai kriikunoita
4 dl vettä
1 kg hillosokeria
1 kanelitanko tai pari tähtianista
Huuhdo omenat ja luumut hyvin. Lohko omenat kattilaan, jätä siemenkota pois.
Ota luumuista kivi pois. Lisää luumun puolikkaat ja vesi kattilaan. Laita mukaan harsopussissa muutama luumunkivi sekä kanelitanko tai tähtianiksia. Keitä hiljalleen, kunnes hedelmät hajoavat.
Nosta maustepussi pois ja soseuta hedelmät.
Lisää hillosokeri, sekoita ja kuumenna. Kuori pinnalta vaahto. Hauduta hetki.
Tölkitä hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Pyyhi tölkin suu puhtaaksi ja sulje kuumennetulla kannella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
