Yrtit
Rosmariinin, salvian
ja timjamin voi lisätä
ruokaan kypsentämisen
alkuvaiheessa.
Lehtien rakenne on napakka
ja voimakkaan makuisina
ne kestävät keittämistä.
Pehmeälehtiset basilika, minttu ja sitruunamelissa
lisätään valmiiseen ruokaan.
Parhaiten maku irtoaa,
kun leikkaat yrtit varsineen
juuri ennen ruokaan lisäämistä hyvin pieneksi silpuksi.
Mikäli et ole varma yrtin
antamasta aromista,
laita ruokaan aluksi
pienempi määrä
kuin ohjeessa on.
Noin teelusikallinen
kuivattua yrttiä vastaa
ruokalusikallista tuoretta.
Tuoreyrttien käytössä
ei tarvitse olla yhtä
varovainen kuin kuivien.
Säilytä basilika ja
sitruunamelissa
huoneenlämmössä,
muut yrtit viileässä.
Sido kesällä tuoreyrteistä
pieniä kimppuja ja kuivaa
ne talven käyttöä varten.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
