Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Jatkuva kasvatus on jopa tuplasti suositumpaa kuin hakkuutilastoista voisi päätellä
Yrtit
Piha ja puutarha
|
MT tilasi siemenjoulukalenterin: Sen viljelyohjeita joutuu soveltamaan rankasti
Tilaajalle
Ruoka
|
Tästä kellarista olisi Muumimammakin ylpeä
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
Isokyrön ginintekijöillä on meneillään aikaherkkä sadonkorjuu: ”Tislaus tehdään välittömästi, jotta helposti haihtuvat aromit eivät karkaa”
Tilaajalle
Puutarhatuotanto
|
Ulkomailla rakastuttiin tiettyyn suomalaiseen vihannekseen – vienti tuplaantui viime vuonna
Tilaajalle
Reseptit
|
Tämä salaatti tuo väriä pöytään: Sopiva määrä makeutta yhdistyy raikkaaseen kastikkeeseen
Reseptit
|
Nämä paahdetut perunat sopivat niin arkeen kuin juhlaan – ota helppo resepti talteen
Ruoka
|
Älä säilytä näitä hedelmiä ja vihanneksia vierekkäin – maku tai ulkonäkö voivat muuttua
Arvio
Riitta Mustonen
Kirjallisuus
|
Löysin kasvimaalleni hyviä vinkkejä kirjasta – yrttien ihana maailma taipuu myös kauneudenhoitoon
Piha ja puutarha
|
Yksi kukka on tullut rymisten suomalaisten puutarhoihin – tässä ovat kesän puutarhatrendit
Ruoka
|
Kata kotimainen pääsiäinen – tämä vinkkilista kannattaa käydä läpi
Ruoka
|
Vuoden teemavihannes on basilika: kokeile uusia reseptejä
Ruoka
|
Näin hyödynnät pakastevihannekset: 4 erinomaista ja helppoa reseptiä arkeen
Piha ja puutarha
|
Kasvivalo auttaa taimien esikasvatuksessa – näin monta tuntia valoja kannattaa pitää päällä
Ruoka
|
”Kuninkaallista yrttiä” viljellään vuosittain 35 puutarhalla ympäri Suomen – tunnistatko basilikan eri lajikkeet?
Ruoka
|
Suomen luonto on kuin maustehylly – villiyrttiyrittäjä paljastaa viime vuosien trendikasvit
Ruoka
|
Suomalainen pesto syntyy vaikka vuohenputkesta – näin valmistat sitä itse
Piha ja puutarha
|
Näin säilönnällä voi säästää eniten rahaa: Korvaa puutarhan sadolla kaupan kalleimpia tuotteita
Ruoka
|
Tuoreet yrtit tekevät tomaatti-halloumisalaatista vastustamattoman
Kasvintuotanto
|
Vuoden vihannes on basilika, rakkauden yrtti
Kolumni
Janiko Kemppi
Ruoka
|
Ihastuin shisoon – monelle tuntematon yrtti sopii monenlaiseen ruoanlaittoon
Kolumni
Netta Pasuri
Ruoka
|
Tässä on kolme hyväksi havaittua vinkkiä yrttien pakastamiseen
Ruoka
|
Yksittäinen hittiresepti saattaa siivittää tietyn yrtin vuosikausiksi suosioon – lehtipersiljan suosio räjähti juuri tästä syystä
Piha ja puutarha
|
Yrttien kylväminen ei ole vielä myöhäistä – ikkunalaudalla ehtii kasvattamaan omien lempiruokien yrtit
Puutarhatuotanto
|
IT-alan uratykki Liisa Lindroth ei arvannut, mihin elämä vie ‒ nyt hän pyörittää huippukokkien arvostamaa puutarhaa
Tilaajalle
Reseptit
|
Keitä keväinen keitto tuoreesta pinaatista
Reseptit
|
Yrttitarhurin salaatti rakastaa vesimelonia
Ruoka
|
Suomen suosituin yrtti on kestosuosikki – viljeltiin viime vuonna yli 7,7 miljoonaa ruukkua
Kolumni
Stiina Hovi
Ruoka
|
Huithapeli teenjuoja arvostaa kofeiinittomia yrttisotkuja enemmän kuin öörligreitä
Piha ja puutarha
|
Oikein pidetyt yrtit voivat selvitä talvesta − näin annat yrteille lisää elinaikaa
Ruoka
|
Yksinkertaista, mutta niin maukasta! Keitetyt herneenpalot eli apposet kastetaan herkulliseen yrttivoihin
Ruoka
|
Kalasalaatti ja yrttiöljy sopivat lyömättömästi yhteen
Oletko koskaan miettinyt, miltä näyttää basilikan sadonkorjuu? Katso lukijan videolta!
Kolumni
Riitta Mustonen
Moni rikkaruoho on ilmaista ruokaa – Opettele tuntemaan edes nämä kolme
Kolumni
Riitta Mustonen
Frantsilan yrttitila sai alkunsa nuorenparin innostuksesta: "Se on meidän kutsumuksemme, saada toiset hyvälle mielelle ja tehdä hyvää”
Yrttisuola
Kolumni
MT toimitus
Yrttinainen tietää, miten mieheen saa vauhtia: "Siitepölykuurille vaan!"
Myyntidata paljastaa suomalaisten pääsiäisen yrttisuosikit: Rosmariini, timjami, minttu, basilika ja tilli jakavat maan
Nyt vietetään yrttiviikkoa: Kotikasvatus onnistuu valoisalla ikkunalaudalla
Kolumni
MT toimitus
Sekaistutus Viron tapaan
Kolumni
MT toimitus
Parantava polte
Kolumni
MT toimitus
Vuoden luonnonyrtti
Kolumni
MT toimitus
Kylvä lisää yrttejä
Teen vakiinnuttaminen Suomeen on vaatinut ponnisteluita – Suomessa kahvipöytä on kahvipöytä
Kolumni
MT toimitus
Lunta suojaksi
Minttu, rakkaani
Kolumni
MT toimitus
Karkkiväriä kevääksi
Kolumni
MT toimitus
Kotipellossa kasvaa pientä ja kaunista
Kolumni
MT toimitus
Uuden yrtin metsästys
Kolumni
MT toimitus
Muita monivuotisia vihanneksia ja maustekasveja
Keskiaika maistuu Satu Hovin keitoksissa
Kolumni
MT toimitus
Salaisuus liemessä
Kolumni
MT toimitus
Raikkautta ja happoa ruokaan
Hurjin vihtoo nokkosella, toiseksi hurjin katajalla ja lemmen nostatusta kaipaava pihlajalla
Kolumni
MT toimitus
Kinuaa kvinoaa
Kolumni
Riitta Mustonen
Andien antia ateriaan
Lapin yrteistä vastaisku tuontitavaralle
Ruusujuurihurmaa maailmalla
Syksyn makuja lautasella
Kolumni
Henni Laitala
Makuja Mukulaarista
Sadonkorjuujuhlan tuoreet maut
Maustetahnoja
Kolumni
MT toimitus
Terveisiä Onnelasta!
Kolumni
MT toimitus
Ruukullisten talvi
Kolumni
MT toimitus
Elävää pitsiä
Saunassa syntynyt voittaja
Yrttien käsittelyn 8 faktaa
Yrtit
Yrttejä kotipihan maustetarhasta
Yrttikimppuja sidotaan kotipihan maustetarhasta
Nokkonen on villiä herkkua
KIRJA Ilo irti yrteistä
Uudet perunat - parasta kesäruokaa
Juhannustaiat villiyrteillä
Yhdeksän yrttiä juhannustaikoihin
SINAPPI
Huomioitavaa
Suomalaiset ruukkuvihannekset versovat kuluttajien toiveista
MAKSAN valmistus
Kolumni
MT toimitus
Herkutellaan hanhella
Rohtotohtorin puutarhassa tuoksuvat kymmenet yrtit
Rikas herkutteli, köyhä eli leivällä
SIENET
Sienikeiton seuraksi
Pistä lusikkasi kesäiseen keittoon
Kesän herkkutrio – uudet perunat, voi ja silli
VIIKON KYSYMYS Ituhippien hörhöilyä vai ruokavalion rikastus?
Juustolla makua keittoon
HELLAN KULMALLA Villiyrtit tekevät vahvaa paluuta
Villiyrttiviikolla poimitaan lautaselle luonnon antimia
Pihan pahat rikkakasvit täyttävät pian ruokalautasta
YRTIT
Kevätkeittiössä tuoksuvat yrtit ja salaatit
Klassisia yrttisekoituksia
Kolumni
MT toimitus
Luonnosta kodin kaunistukseksi
Sipuli ja kaali – arjen hyvät valinnat
Pyttipannu on kotikeittiön pikaruokaa
Kolumni
MT toimitus
Juurikin punajuurta!
Valikoima täydentyi kvinoalla
Tyylikästä kuhaa viikonlopuksi
Saksiniekkojen elokuinen näytös