MT 100 vuotta sitten: Pöllö on maamiehen ystävä ‒ ”Kutakin tapettua pöllöä seuraa satalukuinen rottalauma”

Maaseudun Tulevaisuus kirjoitti 16.9.1922 myös kunnallisvaalien toimittamisesta vain joka kolmas vuosi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pöllöt ovat hyödyllisiä.

Amerikan maanviljelysdepartementti kehoittaa maanviljelijöitä suojelemaan pöllöjä. Toimitetussa tutkimuksessa on havaittu, että 675 ladosta ja rakennuksesta tavatut pöllöt olivat syöneet 1,119 peltohiirtä, 452 tavallista hiirtä sekä 134 rottaa.

Useimmat maamiehet ovat entuudestaan selvillä siitä, miten hyviä apulaisia pöllöt ovat rottien hävittäjinä. On kumminkin vielä sellaisiakin, jotka säälittä tuhoavat näitä lintuja. Mutta muistettava on, että kutakin tapettua pöllöä seuraa satalukuinen rottalauma. Älkää ampuko näitä päivänvalossa niin avuttomia lintuja!

Kunnallisvaalit. Ehdotus niiden toimittamisesta vain joka kolmas vuosi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ed. Särkkä y.m. jättivät eilen eduskunnan kansliaan eduskuntaesityksen, joka sisältää ehdotukset maalaiskuntien kunnallislain 8 ja 89 §:n, kaupunkien kunnallislain 8 ja 55 §:n sekä kunnallisen vaalilain 4 §:n muuttamiseksi. Ehdotukset tarkoittavat sellaista muutosta nykyisiin kunnallislakeihin, että kunnanvaltuustot valittaisiin vain joka kolmas vuosi eikä joka toinen vuosi kuten nykyjään, sekä että kaikki valtuutetut näin ollen eroaisivat yhtä aikaa.

Vuoden hunajasato.

Mikäli useat mehiläishoitajat ovat vakuuttaneet, tulee tämän vuoden hunajasaalis ainakin Keski-Hämeessä olemaan tyydyttävän hyvä. Tosin runsaat sateet ovat jonkun verran häirinneet meihiläisten toimintaa, mutta huomattavamoaa haittaa niistä ei kuitenkaan tuloksista päättäen ole ollut. Keskimäärin on pesistä saatu 15–20 kg., paikoin enemmänkin, aina 30 kiloon asti. Hunajan hinta tulee nähtävästi pysymään nykyisellään, 20–25 mk. kilolta.