VAIHTOEHDOT
n Hyvä piirakkapohja
Mittaa pohjan aineet huolellisesti.
Kukkuraisilla mitoilla pohjasta tulee
liian kuiva.
Sekoita leivinjauhe ensin jauhoihin
ja lisää vasta sitten kylmä neste.
Jos neste on lämmintä, leivinjauhe
aktivoituu liian nopeasti.
Vaivaa piirastaikinaa mahdollisimman vähän, jotta se ei sitkisty. Sekoitettaessa gluteeni alkaa turvota ja muodostaa
sitkoa, jota piiraspohjaan ei haluta.
Voitaikina saa levätä jääkaapissa,
jotta se on helpommin kaulittava.
Levännyt voitaikina ei kutistu
paistamisen aikana.
n Vaivaton valmistaikina
Valmis pakastetaikina on vaivatonta käyttää.
Valikoimassa on pohjataikinoita sekä
suolaisiin että makeisiin piiraisiin. Tähän aikaan vuodesta on myynnissä myös torttu- ja piparkakkutaikinaa.
Ota taikina huoneenlämpöön
noin tunniksi ennen leipomista.
Sulanut taikina säilyy jääkaapissa
pari vuorokautta.
Piirakkataikina on omiaan suolaisten piiraiden ja paistosten pohjaksi.
Lehtitaikinaan on koneellisesti kaulittu yli 200 kerrosta. Siitä syntyvät lehtevät pasteijat, tortut ja viinerit.
Ohueksi kaulitusta ruistaikinasta
paistetaan kukkoja, piiraita ja pasteijoita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
