Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
Mainos: BonusPanda

Helppo lainanvertailu auttaa säästämään jopa satoja euroja

Lainanvertailu on yksinkertaisimmillaan nopea prosessi. Kun tiedät miten valmistautua ja mihin keskittää huomio, pystyt tekemään varmaa säästöä.

Lainanvertailu välittäjäsivustoja käyttäen

Kiitos vakuudettomien lainojen suosion, kuluttajan iloksi on tarjolla runsaasti tarjontaa lainavertailuun liittyen. Ensinnäkin lainanvertailusivustoja on mukavasti saatavilla ja niihin on panostettu siten, että kuluttajan on helppo saada tietoa lainoista ja tehdä arviota omista lainamahdollisuuksistaan. Lainaa välittävät vertailusivut ovat myös hakijan apuna lainanhakuun ja tarjouksiin liittyen, jolloin hakijan ei tarvitse käyttää kaikkea aikaansa lainoihin perehtyen. BonusPanda.comista löydät kätevästi parhaat vakuudettomia lainoja tarjoavat rahoituslaitokset ja lainoja kilpailuttavat sivustot. Lue lisää täällä: https://bonuspanda.com/fi/

Lainanottajan tehtävä on laatia lainasuunnitelma lainalaskurin avulla ja täyttää sen pohjalta hakemus. Vertailusivusto lähettää hakemuksen kaikille yhteistyöpankeille ja -lainanvälittäjille, joita yleensä on muutamasta useampaan kymmeneen. Kaikki tarjoukset tulee lainanvälittäjälle, joka valitsee joukosta sopivimmat hakijan profiilia ajatellen. Tämä säästää mukavasti lainanottajaa vaivalta ja virhearvioinneilta.

Kun hakija saa hakemukset haltuunsa, hakijan on hyvä käydä kaikki hakemukset seikkaperäisesti läpi niin, että jokainen sopimuskohta on selvä ja otettu huomioon. Jos kysymyksiä nousee, hakijalla on mahdollisuus, ja on suotavaakin, olla yhteydessä suoraan lainaa myöntävään pankkiin. Tyytyväinen ja maksukykyinen asiakas on myös lainanmyöntäjän etu, joten yhteistyötä on hyvä hyödyntää.

Kuinka tarkastelen kuluja lainalaskurilla?

Lainalaskuri löytyy kaikilta lainanvälityssivuilta ja sen tehtävä on helpottaa lainakulujen tarkastelua kuukausieriin liittyen, mutta myös sopivan lainanmaksuajan löytymiseen. Koska osa lainalle kertyvistä kuluista on lainanmaksuaikaan sidottuja, niin sanottuja kuukausikuluja, on selvä, että mitä nopeammalla aikataululla lainan maksaa takaisin, sitä edullisemmaksi kokonaiskulut tulevat.

Parhaiten lainasuunnitelmaan pääsee käsiksi, kun laskee omat kuukausitulot ja -menot tarkasti kirjaten ja sitä kautta hahmottaa lainalle sopivan kuukausibudjetin. Yleisesti lainaerä suositellaan rajaamaan noin neljännekseen kuukausituloista. Mutta kuten todettu, liikaa väljyyttä ei kannata jättää, jotta takaisinmaksuaika ei pitkity ja lainan kokonaiskustannukset paisu turhan suuriksi. Napakkuutta siis peliin ja ylimääräiset eurot säästöön!

Korot tarkastelun keskiössä

Vakuudettomien lainojen korkoerät on jaettu nimellis- ja vuosikorkoihin. Ensimmäinen määräytyy pankin riskiarviosta hakijan maksukykyyn ja yleiseen markkinatilanteeseen liittyen. Myös pankkien kilpailulla on osuutta nimelliskoron suuruuteen liittyen. Joskus uudet pankit tarjoavat edullisempaa lainaa ja lainanmyöntäjien lisääntyminen markkinoille laskee nimelliskorkoja yleisesti.

Mainos: BonusPanda

Lue lisää