Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Wood Cityn toimistorakennuksen peruskivi muurataan tänään – rungon kiinnikkeet tehdään teräksestä

Kahdeksankerroksiseen puiseen toimistorakennukseen tulee peliyhtiö Supercellin pääkonttori.
Wood City kohoaa Helsingin Jätkäsaareen. Kuva on SRV:n havainnekuva.
Wood City kohoaa Helsingin Jätkäsaareen. Kuva on SRV:n havainnekuva. Kuva: SRV
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suomen suurimpaan puukortteliin, Wood Cityyn, rakennettavan toimistorakennuksen peruskivi muurataan tänään maanantaina 29. lokakuuta Helsingin Jätkäsaaressa. Kahdeksankerroksinen puinen toimistorakennus valmistuu tämän hetkisten arvioiden mukaan syksyllä 2020. Puurungon asentaminen käynnistyy kevättalvella 2019.

”Wood City on suomalaisen puurakentamisen kansainvälisesti kiinnostava lippulaiva ja hieno esimerkki siitä, miten monipuolisesti puusta voidaan rakentaa”, SRV:n varatoimitusjohtaja Juha Toimela toteaa.

Toimistorakennuksen ja koko korttelin päärakennusaineena ovat tehdasvalmisteiset massiivipuuelementit. Toimistorakennuksen ensimmäinen kerros on betonia ja ylemmät kerrokset Stora Enson Varkauden tehtaalla valmistamaa LVL-viilupuuta.

”Puu tekee paluun kaupunkeihin ja tarjoaa ainoan täysin uusiutuvan vaihtoehdon rakentamiseen. Puu sitoo hiiltä koko elinkaarensa ajan, ja se kasvaa takaisin”, Stora Enson Wood Products -divisioonan johtaja Jari Suominen kertoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Wood City on SRV:n ja Stora Enson yhteistyössä kehittämä puukortteli, johon rakennetaan kaksi asuinkerrostaloa, toimistotalo ja hotelli sekä kolmikerroksinen kaikille yhteinen betonirakenteinen pysäköintitalo.

Wood Cityn puukorttelin rakennustyöt käynnistyivät loppuvuodesta 2015 kahden puurunkoisen asuinkerrostalon rakentamisella. Rungon kiinnikkeinä käytettyjen koivuvanerilevyjen pinnoilla havaittiin laatutarkastuksen yhteydessä viime syksynä pilkkumaista mikrobikasvustoa. Kosteusongelma on SRV:n mukaan nyt korjattu. Toimistorakennuksessa koivuvanerikiinnikkeet korvataan teräksellä.

Metsäpalvelut

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Lisää laskuriin vain tilasi pinta-ala ja maakunta, niin saat arvion metsätilasi arvosta.