MT Metsä

Kuka on moottorisahauksen mestari, miten sujuvat tukkilaistaidot? Luston Metku alkaa perjantaina

Metku – Metsäkulttuuripäiville odotetaan noin 6 000 kävijää ympäri Suomen. Mukaan on ilmoittautunut lähes 50 näytteilleasettajaa ja työnäytösten tekijää.
Viikonloppuna Punkaharjulla pärisevät moottorisahat, kun Metku-tapahtumassa ratkaistaan moottorisahauksen Suomen ja Pohjoismaiden mestaruus.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suomen Metsämuseo Lusto järjestää viikonlopun mittaisen metsätapahtuman ensi viikonloppuna Punkaharjulla. Joka toinen vuosi järjestettävä Metku-metsäkulttuuriviikonloppu tarjoaa elämyksiä, yhdessäoloa ja tietoa metsän ystäville ja koko perheelle.

Metkussa kisataan sahaustaidoissa sekä perjantaina että lauantaina. Suomen parhaat moottorisahurit ottavat Luston kentällä toisistaan mittaa SM-kisoissa perjantaina. Lauantaina ratkaistaan Pohjoismaiden mestaruus moottorisahauksessa.

Metsäkulttuuripäivien teemana on digitaalisuus. Perjantain iltapäiväseminaarissa tarjotaan ajankohtaista tietoa metsänomistajille, alan yrittäjille ja kaikille metsästä ja digitaalisuudesta kiinnostuneille. Metsätorin näytteilleasettajilta saa ajankohtaista tietoa metsäalasta ja sen palveluista. Torin tarjonnasta löytyvät myös metsäiset tuotteet, kuten puiset käyttöesineet, korut, tekstiilit, kirjat ja kartat sekä lähituottajien herkut.

Luston lammella järjestettävissä tukkilaisnäytöksissä pääsee entisajan savottatunnelmaan. Kävijät pääsevät seuraamaan myös muun muassa moottorisahaveistoa, kasvivärjäystä, tervanpolttoa, pönttösorvausta ja päretöiden valmistusta. Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa, muun muassa ratsastusta ja draamakierroksia. Alaköysiradalla voi harjoitella kiipeily- ja tasapainotaitoja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tapahtuma on avoinna perjantaina ja lauantaina klo 10–16, sunnuntaina klo 10–15. Tapahtumakentälle on vapaa pääsy.

Lisätietoja: lusto.fi/metku

Metsäpalvelut

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Lisää laskuriin vain tilasi pinta-ala ja maakunta, niin saat arvion metsätilasi arvosta.