Metsä Tissue vakuuttaa pehmopapereita riittävän – varautuminen koronaan on lisännyt wc-papereiden ja käsipyyhkeiden kysyntää - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Metsä

Metsä Tissue vakuuttaa pehmopapereita riittävän – varautuminen koronaan on lisännyt wc-papereiden ja käsipyyhkeiden kysyntää

Lakon aikana varastot tyhjenivät. Nyt myynti ja tuotanto kulkevat käsi kädessä, Metsä Tissuen myynti- ja markkinointijohtaja Jani Sillanpää sanoo.
Jaana Kankaanpää
Metsä Groupiin kuuluvalla pehmopaperiyhtiöllä Metsä Tissuella on Suomessa tuotantoa Mäntässä. Arkistokuvassa Mäntän-tehtaan linjalla kulkee käsipyyhepakkauksia.

Pehmopapereista erityisesti wc-papereilla ja käsipyyhkeillä on nyt hyvä kysyntä, kertoo Metsä Groupiin kuuluvan pehmopaperiyhtiö Metsä Tissuen myynti- ja markkinointijohtaja Jani Sillanpää.

Hänen mukaansa yksi kysyntään vaikuttava tekijä on korona.

Kertakäyttöisiä käsipyyhkeitä pidetään hygieenisenä vaihtoehtona. Maailmalta tulleet uutiset ovat kertoneet, että ihmiset ovat paikoin pyrkineet hamstraamaan wc-papereita kotivarastoihin.

Sillanpää huomauttaa, että Metsä Tissuella on ollut myös käynnissä aikaisemmin sovittuja kampanjoita, joiden ansiosta myyntimäärät ovat tällä hetkellä hyvällä tasolla.

Ennen metsäteollisuuden lakkoa pehmopaperien toimitusmäärät olivat Sillanpään mukaan huomattavan korkealla, kun asiakkaat varautuivat lakkoon ennakolta.

Lakon aikana varastot tyhjenivät.

"Lakon jälkeen tuotanto on käynyt hyvin, ja varaston kasvattamiseksi olemme priorisoineet suurimenekkisiä tuotteita."

"Myynti ja tuotanto kulkevat tällä hetkellä käsi kädessä."

Sillanpää vakuuttaa, että pehmopapereita pystytään toimittamaan. Vähemmän kysyttyjen tuotteiden toimitukset saattavat kuitenkin olla hetkittäin poikki vielä tulevina viikkoina.

Lakko vaikutti Metsä Tissuen mukaan pehmopaperien toimituksiin ainoastaan Suomessa. Muualla lakolla ei ollut juurikaan vaikutusta.

Lue lisää

Metsät kannattaa laittaa nyt kuntoon

Asiakkaiden kova into hamstrata pehmopapereita nosti ruotsalaisen Essityn alkuvuoden tulosta reippaasti

Metsä Tissue suunnittelee 230 miljoonan euron investointia pehmopaperiin Ruotsissa

Pehmopaperiyhtiö Metsä Tissue kirjaa 107 miljoonan euron arvonalentumisen ja kuluvarauksen – vaikutus Metsä Groupin omavaraisuusasteeseen vähäinen