Metsä

Stora Enson uuden pääkonttorin ulkoasu paljastui – rakennukseen tulee myös hotelli ja toimitiloja

Tuleva pääkonttori rakennetaan Stora Enson massiivipuuelementeistä.
Varma
Tältä Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:n voittajatyö Spring näyttää sisältä. Stora Enson pääkonttorin lisäksi rakennukseen tulee hotelli ja toimitiloja yrityksille.

Helsingin paraatipaikalle Katajanokan rantaan nousee vaalea, moderni ja pyöreäkulmainen puurakennus. Rakennuksen on suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy, jonka työ Spring julistettiin eilen keskiviikkona arkkitehtuurikilpailun voittajaksi.

Katajanokan Laituriksi nimetty rakennus kätkee sisäänsä Stora Enson pääkonttorin lisäksi hotellin ja muita toimitiloja. Rakennuksen on määrä valmistua vuonna 2023.

Rakennuksen omistaa eläkeyhtiö Varma, ja siitä on määrä tehdä hiilineutraali. Rakennusmateriaalina käytetään Stora Enson massiivipuuelementtejä.

"On hienoa olla mukana toteuttamassa modernia maailmanluokan puurakentamista Helsinkiin ja luomassa samalla ensiluokkaisia työtiloja henkilöstöllemme", sanoo liiketoiminnan kehityspäällikkö Antto Kauhanen Stora Ensolta.

Stora Enson nykyinen Alvar Aallon suunnittelema pääkonttori säilyy paikallaan ja vapautuu muuhun käyttöön. Uusi pääkonttori nousee Katajanokan rantaan muutaman sadan metrin päähän nykyisestä.

Palkintolautakunnan mukaan voittajatyö Spring on kaunis ja tasapainoinen työ, joka sopii hyvin Katajanokan korttelirakenteeseen ja rannan julkisivurivistöön.

Palkintolautakunnan puheenjohtaja, Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi sanoo voittajarakennuksen toteuttavan hyvin kilpailulle asetetut tavoitteet.

"Arkkitehtuuri on miellyttävällä tavalla tutun oloista. Se on korkeatasoinen ja luonnollinen kokonaisuus, joka sopii hyvin keskeiselle rantatontille."

Palkintolautakunta painotti valinnassaan myös rakennuksen käyttömahdollisuuksia kaupunkilaisten näkökulmasta. Suunnitelman mukaisesti rakennuksen Kauppatorin päätyyn tulee pieni kaupunkipuisto, kun taas meren puolelle avautuu terassi kahvila- ja ravintolatiloille.

Varma
Palkintolautakunnan mukaan voittajatyö Spring sopii hyvin Katajanokan korttelirakenteeseen ja rannan julkisivurivistöön.

Arkkitehtuurikilpailussa myönnettiin lisäksi kunniamaininnat kilpailutöille Beacon ja Rantametsä. Finalisteja arkkitehtikilpailussa oli kuusi.

Voiton vienyt arkkitehtuuritoimisto Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy on suunnitellut aiemmin muun muassa Helsingin Jätkäsaaren Wood Cityn korttelin.

Alueella on kaksi valmista puukerrostaloa sekä syksyllä valmistuva Supercellin puinen toimistorakennus.

Lue myös:

Rakennusalan toimijoita kerätään yhteen hiilineutraalin rakentamisen kehittämiseksi – "Parhaimmillaan rakennus voi sitoa enemmän hiiltä kuin vapauttaa"

Helsinkiin nousee maan suurin puusta rakennettu toimistokiinteistö – "Ei voi sanoa, että puu tai betoni olisi toista edullisempi"

Stora Enson hanke puisesta pääkonttorista etenee – finaaliin kuusi ehdokasta

Stora Enso rakennuttaa uuden puisen pääkonttorin Helsinkiin

Varma
Arkkitehtuurikilpailun tavoitteena oli löytää kaupunkirakenteelliset, maisemalliset, toiminnalliset, esteettiset, tekniset ja taloudelliset vaatimukset tasapainoisesti yhdistävä ratkaisu.

Katso uusin video
Lue lisää

Pohjanmaan kuitupuuta Kotkaan asti – kiitos kokojunakuljetusten: "Kaikki isot metsäyhtiöt kuljettavat nyt puuta Suupohjan radalla"

Paperin ja sellun vaikeudet söivät Stora Enson tulosta

Stora Enso sulkee sanomalehtipaperikoneen Ruotsissa – yt-neuvottelujen tuloksena häviää enintään 140 työpaikkaa

Finlandia-talon väistötila rakennetaan uudelleensiirrettävistä puumoduuleista – hankkeeseen varattu liki 10 miljoonaa euroa