Metsä

Puukaupassa koettiin vuoden hiljaisin viikko – teollisuuden ostojen odotetaan vilkastuvan lomakauden päättyessä

Koko alkuvuonna Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset ovat ostaneet puuta yksityismetsistä 18 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna tähän aikaan.
Johanna Kokkola
Myös vuosina 2018 ja 2017 kauppatahti oli selvästi vilkkaampaa kuin tänä vuonna. Ennätysvuoden 2018 määrästä ollaan nyt jäljessä 35 prosenttia

Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset ostivat puuta yksityismetsistä viime viikolla 187 673 kuutiometriä, mikä on tämän vuoden tähän asti pienin viikko-ostomäärä.

Mikäli kauppatahti seuraa aiempia vuosia, ensi viikolla ostojen määrä kääntyy nousuun heinäkuun päätyttyä.

Koko alkuvuonna Metsäteollisuus ry:n jäsenet ovat ostaneet puuta yksityismetsistä 14,8 miljoonaa kuutiometriä. Määrä on 18 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna tähän aikaan.

Myös vuosina 2018 ja 2017 kauppatahti oli selvästi vilkkaampaa kuin tänä vuonna. Ennätysvuoden 2018 määrästä ollaan nyt jäljessä 35 prosenttia.

Tämän vuoden kahtena ensimmäisenä kuukautena teollisuuden ostot olivat aiempiin vuosiin verrattuna pieniä. Maaliskuun alussa vuodentakaisesta puumäärästä oltiin jäljessä peräti 43 prosenttia.

Sen jälkeen kauppaa on käyty jokseenkin viime vuoden tahtiin.

Kaupan odotetaan vilkastuvan lähiviikkoina, kun lomakausi päättyy ja sahat käynnistävät tuotantoa keskikesän taukojen jälkeen.

Katso uusin video: Kun suvun mökki kävi ahtaaksi, ratkaisuksi syntyi minimökki
Lue lisää

Hake kulkee yhä pidemmissä junissa Venäjältä Suomeen

"Venäjän havupuun vientikielto iskee myös Suomeen"

Puukaupassa jatkui yli miljoonan kuutiometrin viikkotahti

Maitotölkit ja muovipinnoitteiset ruokakartongit rinnastetaan muovisiksi – metsäala pitää harmillisena: "Vaikutukset ovat mahdollisesti suuriakin"