Metsä

Metsä Group ja Valmet rakentavat koelaitoksen Äänekoskelle – uudenlainen ruokapakkaus korvaa fossiilisista raaka-aineista tehtyjä pakkauksia

Sellusta ja muusta puukuitumassasta muotoillut pakkaukset ovat valmiita heti tuotantolinjan päässä ilman välivaiheita. Nykyisin pakkaukset syntyvät useassa vaiheessa, kun kartongista jatkojalostetaan erilaisia pakkauksia.
Metsä Group
Uudenlaiset 3D-kuitutuotteet ovat kierrätettäviä ja mikäli kierrätys ei olisi mahdollista, ne hajoaisivat tarvittaessa myös biologisesti.

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring ja Valmet ovat päättäneet rakentaa Metsä Groupin tehdasalueelle Äänekoskelle 20 miljoonaa euroa maksavan koelaitoksen.

Laitoksessa on määrä tuottaa niin sanottuja valmiita 3D-kuitutuotteita suoraan märästä sellusta ja muusta puukuitumassasta ilman välivaiheita. Uudenlaiset pakkaukset ovat sellaisinaan valmiita lähetettäväksi loppuasiakkaille.

Nykyisin sellusta ja muusta puukuitumassasta valmistetut kartonkipakkaukset syntyvät useassa vaiheessa, kun kartongista jatkojalostetaan erilaisia pakkauksia.

Projektia Metsä Springissä johtavan Jarkko Tuomisen mukaan puupohjaisella 3D-kuitutuotteella voidaan korvata esimerkiksi fossiilisista raaka-aineista valmistettuja ruokapakkauksia.

"Esitutkimusvaiheemme Valmetin kanssa onnistui hyvin. Nyt kiihdytämme vauhtia ja alamme rakentaa koelaitosta."

3D-kuitutuotteet ovat kierrätettäviä ja mikäli kierrätys ei olisi mahdollista, ne hajoaisivat tarvittaessa myös biologisesti.

Kevyt rakenne sekä uusi valmistusteknologia minimoivat energia- ja raaka-ainetarpeet ja toimitusketjun logistiikan, Metsä Groupin tiedote kertoo.

Koelaitoksen rakentaminen alkaa tänä syksynä. Valmistuttuaan se työllistäisi noin kymmenen henkilöä.

Laitos on tarkoitus käynnistää vuoden 2021 loppuun mennessä.

Mikäli koelaitoksen myötä konsepti todetaan onnistuneeksi, seuraava askel olisi Metsä Groupin mukaan kaupallisia tuotteita valmistavan tehtaan rakentaminen Suomeen lähivuosina.

Katso uusin video: Näin klapi kuplii, kun se on tarpeeksi kuiva
Lue lisää

Sellun hintojen nousu jatkuu – Metsä Fibre ja chileläinen Arauco ilmoittivat uusista korotuksista

Selluinvestoinneista suurimmat nousemassa Etelä-Amerikkaan – Metsä Group vahvistaa asemaansa maailman johtavana markkinahavusellun tuottajana

Metsässä piilee Suomen tulevaisuuden mahdollisuus

Annika Saarikko lupaa metsätalousmyönteistä linjaa kehysriihessä: "Puuta riittää ja uudet metsätalouden investoinnit ovat tervetulleita"