Metsä

Metsä Group uusii wc- ja talouspaperia valmistavan koneen Mäntässä – paperista tulee entistä pehmeämpää ja lujempaa vähemmällä energialla

Mäntässä toimii kolme pehmo- ja yksi ruuanlaittopaperikone, jotka käyttävät Metsä Groupin Äänekosken tehtaalla tuotettua sellua.
Metsä Group
Metsä Tissuen Mäntässä toimivien kolmen pehmopaperikoneen kapasiteetti on yhteensä hieman yli 100 000 tonnia vuodessa. Ruuanlaittopaperikoneen kapasiteetti on 20 000 tonnia.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Tissue uusii Mäntän tehtaallaan pehmopaperikoneen, joka valmistaa wc- ja talouspaperia.

PK 10 -koneen uusinnan toteuttaa Valmet. Investoinnin hintaa osapuolet eivät kerro.

Metsä Tissuen Mäntän tehtaan tuotantojohtajan Kari Karttusen mukaan päätavoitteena ei ole kapasiteetin lisäys, vaan laadun sekä energia- ja tuotantotehokkuuden parantaminen.

”Kuluttajat saavat käyttöönsä entistä pehmeämpää ja lujempaa paperia samalla, kun sen tuottamiseen käytetyn energian määrä pienenee merkittävästi. Tämä vähentää hiilidioksidipäästöjä vastuullisuustavoitteidemme mukaisesti”, Karttunen sanoo.

Metsä Tissuella toimii Mäntässä kolme pehmo- ja yksi ruuanlaittopaperikone. Pehmopaperikoneiden kapasiteetti on yhteensä hieman yli 100 000 tonnia vuodessa ja ruuanlaittopaperikoneen 20 000 tonnia.

Paperien valmistukseen tarvittava sellu tulee Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren biotuotetehtaalta Äänekoskelta. Sellua Mäntässä käytetään noin 130 000 tonnia vuodessa.

Metsä Tissuella on tehtaita viidessä maassa ja työntekijöitä noin 2 500. Vuonna 2019 yhtiön liikevaihto oli miljardi euroa. Yhtiön tuotemerkkejä ovat muun muassa Lambi, Serla, Katrin ja Saga.

Katso uusin video: Tasaikäinen männikkö jatkuvaan kasvatukseen
Lue lisää

Sellun hintojen nousu jatkuu – Metsä Fibre ja chileläinen Arauco ilmoittivat uusista korotuksista

Selluinvestoinneista suurimmat nousemassa Etelä-Amerikkaan – Metsä Group vahvistaa asemaansa maailman johtavana markkinahavusellun tuottajana

Metsässä piilee Suomen tulevaisuuden mahdollisuus

Annika Saarikko lupaa metsätalousmyönteistä linjaa kehysriihessä: "Puuta riittää ja uudet metsätalouden investoinnit ovat tervetulleita"