LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Metsä

Metsä Group kannattavin kolmesta suuresta metsäyhtiöstä – kuluva vuosi lukeutuu yhtiöiden historian parhaimpiin

Sellulla kaikki kolme tekevät erinomaista tulosta. Euroopassa sellun hinnat ovat edelleen ennätyslukemissa, mutta hintojen arvioidaan taittuvan laskuun Kiinan kehitystä seuraten.
Metsä Group
Metsä Groupin uuden biotuotetehtaan on määrä käynnistyä Kemissä vuonna 2023. Kuva on tehtaan rakennustyömaalta.

Metsäteollisuusyhtiöt julkistivat vuoden kolmannelta neljännekseltä huipputulokset. Useimpien tuotteiden hinnat olivat vuodentakaista selvästi korkeammat ja toimitusmäärät suurempia.

Kuluva vuosi tulee lukeutumaan yhtiöiden historian parhaimpiin, vaikka sellun hinta on jatkanut laskua Kiinassa, ja tuotantokustannusten nousu uhkaa ohentaa katteita.

Kolmesta suuresta suomalaisesta Metsä Group oli kannattavin sekä vuoden kolmannella neljänneksellä että koko alkuvuonna tammi–syyskuussa, kun vertaillaan liiketulosprosentteja ja sijoitetun pääoman tuottoa.

Heinä–syyskuussa toiseksi sijoittui UPM, mutta koko alkuvuoden numeroilla Stora Enso oli kakkonen.

Kaikki kolme tekevät sellulla erinomaista tulosta. Euroopassa sellun hinnat ovat edelleen ennätyslukemissa, mutta hintojen arvioidaan Euroopassakin taittuvan laskuun Kiinan kehitystä seuraten.

UPM:n ja Stora Enson painopaperin valmistus oli alkuvuonna selvästi tappiollista, vaikka painopaperien hinnat ovat nousseet.

Metsä Groupin tulosta painopaperit eivät rasita, koska konserni ei niitä valmista lainkaan. Kallis sellu ja energia näkyvät Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Tissuen pehmopaperien tuloksen heikkenemisenä.

Metsä Groupin kartonkiyhtiön Metsä Boardin liiketulos lähes kaksinkertaistui ja liiketulos liikevaihdosta ylsi liki 19 prosenttiin tammi–syyskuussa. Osaksi Metsä Boardin liiketuloksen roimaa parannusta selittää se, että Metsä Board omistaa neljänneksen selluyhtiö Metsä Fibrestä.

Stora Enson puutuotteiden tulos yli kolminkertaistui ja liiketulosprosentti oli 20.

UPM:n sellun, sahatavaran ja uusiutuvan dieselin muodostaman Biorefining-liiketoiminta-alueen liiketulos oli heinä–syyskuussa peräti 40 prosenttia liikevaihdosta.

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

Ei mitään yllättävää

Hämälä: Metsä Groupin viime vuosi kaikkien aikojen paras – etenkin kartongit ja sellu vedossa

Metsä Group rahoittaa luontohankkeita 350 000 eurolla – "Haluamme olla mukana parantamassa Suomen luonnon tilaa"

Jussi Linnaranta jatkaa Metsäliitto Osuuskunnan hallituksen puheenjohtajana