Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Metsäsäätiö hakee uusia kumppaneita rakennus- ja energia-alalta

Uutena avauksena mukaan tulevat vastuullisuushankkeet.
Metsäsäätiö on tukenut muun muassa koululaisten metsäretkiä.
Metsäsäätiö on tukenut muun muassa koululaisten metsäretkiä. Kuva: Markku Vuorikari

Suomen Metsäsäätiö laajentaa rahoituspohjaansa. Puukauppojen yhteydessä kerättävän menekinedistämismaksun lisäksi säätiö ottaa jatkossa vastaan myös puukaupan ulkopuolisten tahojen lahjoituksia.

”Metsäsäätiön toiminta on tärkeää metsäelinkeinolle. Se varmistaa metsäalan toimintaedellytykset. Meillä on jatkossakin oikeus toimia ja kukoistaa”, toteaa puheenjohtaja Juha Jumppanen Metsäsäätiöstä.

Säätiö kohdistaa jatkossa apurahoja erityisesti tutkimukseen, lasten ja nuorten hankkeisiin, vaikuttajaviestintään ja vastuullisuushankkeisiin.

”Vastuullisuushankkeet ovat Metsäsäätiön uusi avaus, joilla edistetään luonnon monimuotoisuuden turvaamista ja ilmastotyötä”, toteaa hallituksen varapuheenjohtaja Marko Mäki-Hakola.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Metsäsäätiö on metsäalan yhteinen apurahasäätiö, jossa niin puun ostajat, puun myyjät ja metsäalan työntekijät katsovat samaan suuntaan. Se kerää rahoituksen puukauppojen yhteydessä kerättävillä vapaaehtoisilla maksuilla.

Keskimäärin useampi kuin joka kolmas metsänomistajista on maksanut kyseisen menekinedistämismaksun. Siitä on riittänyt vuosittan jaettavaksi vajaa 1,5 miljoonaa euroa.

Jatkossa säätiö ottaa yleishyödyllisiin hankkeisiin rahaa vastaan myös metsäalan ulkopuolelta.

Esimerkiksi rakennus- ja energia-alalla voisi olla tarvetta kyseiseen yhteistyöhön. Ne voisivat tukea esimerkiksi erilaisia ennallistamishankkeita.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Säätiön rahoittamia hankkeita ovat olleet esimerkiksi koululaisten Metsävisa ja Päättäjien metsäakatemia. Yksi konkreettinen tukimuoto on ollut koululaisten metsäretkien kuljetusten tukeminen.

Metsäpalvelu

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.