Miksi sian hinta ei nousisi?
Mitä pitäisi päätellä Atrian hallituksen Seppo Paavolan lausunnosta (MT 23.4.) viime viikon salmonellatapausta koskien?
Kenen etua hän ajaa? Ketä hän edustaa? Kuluttajaa, kauppaa, vai ketä? Ei ainakaan tuottajaa, eikä myöskään jalostajaa.
Nyt kun olisi ollut mahdollista kertoa kaupalle ja kuluttajille syy, miksi lihan hintaa voitaisiin nostaa, niin Seppo Paavola kertoi lähes päinvastaista. Fakta on, että Suomessa sianlihantuotanto on laskenut tämän vuoden aikana yli 10 prosenttia ja nyt tämä salmonellatapaus päälle.
Nyt Atria nostaa tuotantoaan nostamalla ruhon painoa 100 kiloon. Miksi, jos siasta ei ole pulaa? Kuluttajat haluavat jouluna oikean kokoisia suomalaisia kinkkuja, ja nyt niitä tulee Atrialta entistä vähemmän.
Toivottavasti HK Scan ja Snellman osaavat muuttaa tämän edun rahaksi ja jakaa tästä osan myös tuottajillensa, mistä Atria pyrkii kaikin keinoin kieltäytymään.
Timo Pirilä
Uusikaupunki
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
