Pikaruokaketjujen on kannettava vastuunsa ympäristökatastrofista
Teimme pikaruokaketjujen alkuperämerkintöjen pistokokeen perjantaina lounasaikaan, eikä se miellyttänyt osaa ravintoloiden työntekijöistä. ”Meillä on nyt niin kova kiire”, selitettiin tietojen puuttumista.
Asioita uteleva toimittaja ei tietenkään ole ehkä se ravintolan toivotuin vieras, mutta mitä sanotaan lihasta kysyvälle lounasasiakkaalle?
Eikö tietoa selvitetä ollenkaan vai tarjoillaanko hänelle kenties jokin veikkaus, jonka totuudenmukaisuudella ei ole juuri väliä?
Osa ketjujen myyjistä päätteli alkuperän tukun sijainnin perusteella.
Jos ravintolan työtekijän tiedot ovat niin huonot, että hän olettaa ulkomaalaisen lihan muuttuvan suomalaisessa tukussa kotimaiseksi, onko alkuperäasioiden selkiintymisestä mitään toivoa?
Merkittävää voittoa tahkoavien, laajojen ketjujen on pystyttävä parempaan. Vaikka asiakkaat eivät osaisi alkuperän näkyvyyttä vaatia, vastuullinen ketju kertoo sen suoraan ja kysymättä.
Se, että teemme kulutuspäätöksiä niiden vaikutuksia miettimättä, on johtanut koko ihmiskuntaa uhkaavaan ympäristökatastrofiin. Lihan vastuullinen tuotanto on nykytilanteessa äärimmäisen tärkeää.
Suomessa on tehty sen eteen paljon työtä. Siksi suomalainen asiakas ansaitsee tiedon siitä, onko tarjottu liha tuotettu jonkin muun maan standardeilla.
Lue lisää:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


