Sesonki ei yllä hintoihin
Sairailla markkinoilla tarvitaan tervettä vastuullisuutta.Kevään juhlakausi ja lämminneet säät avaavat kesän ruokasesongin. Pimeydessä talven viettänyt kansa siirtyy ulkoruokintaan. Ulkona paitsi syödään, myös laitetaan ruokaa. Kesäiseen ruokapöytään odotetaan taas lihan ja kalan rinnalle myös uuden sadon kasviksia.
Tuoreiden raaka-aineitten kasvava kysyntä tukee yleensä ruuan tervettä tuottajahintaa. Esimerkiksi Keski-Euroopassa grillauskausi on nostanut sian hintaa nopeasti (MT 23.5.). Suomeen nousu ei näytä yltävän. Sitä kaivattaisiin kipeästi kaikissa tuotantosuunnissa. Kun markkinat ovat sairaat, halpuuttamisen sijaan tarvitaan tervettä vastuullisuutta koko ruokaketjulta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
