Syödään ilman syyllisyyttä
Itämeri ei ikävä kyllä pelastu suomalaisten ruokavalinnoilla.Reilussa viikossa suomalainen ruokakeskustelu on saanut vahvan ympäristöulottuvuuden. Keskustelu alkoi Helsingin Sanomien Itämeri-laskurista, joka painotti ruokavalintojen vaikutusta meren rehevöitymiseen. Tiistaina WWF Suomi julkaisi ruokaoppaansa, jossa liikennevalot kertovat, mitä ihmisen on ympäristön kannalta soveliasta syödä.
Sekä HS:n laskuri että WWF:n opas ovat kriittisiä liharuuille ja suosivat niiden vaihtamista kasviksiin ja kalaan. Kasvikset ja kala ovatkin hyvää ruokaa, mutta liha ja maitotuotteet tulivat kevein perustein tuomituiksi. Itämeri ei ikävä kyllä pelastu suomalaisten ruokavalinnoilla. Niistä paasaamalla lisätään toki syyllisyyttä, joka sopii huonosti suomalaiseen ruokapöytään.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
