Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Jatkuva kasvatus on jopa tuplasti suositumpaa kuin hakkuutilastoista voisi päätellä
Ruokavalio
Maatalouspolitiikka
|
Muutokset ruokavaliossa eivät yksin riitä – maatalouden rakenteita uudistettava ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi
Hyvinvointi
|
Keski-iän ruokavaliolla on hirmuinen merkitys siihen, elämmekö terveen vanhuuden
Tilaajalle
Ruoka
|
Einesruoka voi muuttaa aivojasi, kertoo uusi tutkimus
Kolumni
Janica Pörhönen
Ruoka
|
Tajusin olevani outo, koska rakastan piimää
Hyvinvointi
|
Yksi joukko söi kauraa, toinen riisiä – isot erot hyvinvointiin
Ruoka
|
Näistä syistä kala maistuu suomalaisille kehnosti
Tilaajalle
Lemmikit
|
Ylipainoisista koirista on tullut uusi ”normaali” – parasta ruokavaliota painonhallintaan etsitään parhaillaan
Tilaajalle
Ruoka
|
Kun iäkkään suu kuivuu tai ruoka ei maistu, moni keksii ratkaisuksi mehut – asiantuntija kertoo, miksi näin ei kannattaisi tehdä
Tilaajalle
Radio ja TV
|
Perheenäiti peittoaa nirsoilullaan monet lapset – julkkiskokki pistää ennakkoluuloille pisteen
Metsä
|
Rautaisten tukkijätkien ruokavalio oli kaukana ravitsemussuosituksista ‒ ”Pelkillä kasviksilla ei olisi pärjännyt”
Tilaajalle
Yliö
Marleena Tanhuanpää
Politiikka
|
Yliö: Ravitsemussuositusten kestävyystarkastelu vaatii laajempaa näkökulmaa ja uutta tutkimusta
Lukijalta
Vesa Jääskeläinen
Ruoka
|
Lukijalta: Ruokakolmiossa vieläkin tarvetta vyön kiristykseen
Lukijalta
Thomas Antas
Politiikka
|
Lukijalta: Kasviproteiinien tuominen Suomeen on haitallista ‒ oma tuotanto on vihdoin saatava kuntoon
Hyvinvointi
|
Näin paljon marjoja on syötävä päivässä, jotta voi säästyä muistisairaudelta – tästä hyötyvät etenkin ne, joilla on siihen geneettinen alttius
Ruoka
|
Maistuuko sinulle puuro tai kaura-omenapaistos? Täysjyväviljaa syövät elävät muita pidempään
Hyvinvointi
|
Vain harva saavutti 70 vuoden iän terveenä ja toimintakykyisenä – jättitutkimus kertoo, miten tulisi elää
Hyvinvointi
|
Tutkimus: Hoikat nuoret naiset ulostavat harvemmin ja se näkyy terveydessä
Tilaajalle
Ruoka
|
Pikkukalat ruokavaliossa saattavat pienentää syöpäkuoleman riskiä, mutta ne on syötävä päineen, ruotoineen ja sisälmyksineen
Kolumni
Petteri Summanen
Ruoka
|
Rypsiöljystä ja voista levitetään perättömiä terveysväitteitä
Erä
|
Näin suden ruokavalio on muuttunut sen päätyessä uusille elinalueille Ruotsissa
Ruoka
|
Lohessa on runsaasti tätä superterveellistä ainetta, mutta halvemmalla pääsisi syömällä silakkaa ja silliä
Tilaajalle
Erä
|
Mikä osuus 1800-luvulla lapsia tappaneen susilauman kokonaisravinnosta oli ihmislihaa? Näin asiaa tutkittiin Oulun yliopistossa
Tilaajalle
Hyvinvointi
|
Maaseudun ihmisillä enemmän mikrobeja, jotka irrottavat kuidusta terveydelle tärkeitä aineita – peräisin lehmän lannasta
Hyvinvointi
|
Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
Koulutus
|
Kansanedustajat huolestuivat koulukirjojen maataloudesta antamasta kuvasta ja tekivät eduskunnassa kirjallisen kysymyksen: ”Objektiivisuus turvattava”
Ruoka
|
Tutkimus paljastaa: Proteiinin saanti ei vaarannu kasvispainotteisella ruokavaliolla – luuston kannalta eräs asia on kuitenkin huomioitava
Ruoka
|
Huolestuttava trendi korostuu ruokakaupoissa: Kallistunut ruoka saa tarttumaan epäterveellisempiin tuotteisiin
Radio ja TV
|
Mitä muinaisihminen söi? Dokumentin piirtämä kuva yllättää monipuolisuudellaan
Yliö
Suvi Haapakangas
Politiikka
|
Ilmastoruokavalio voi vaarantaa lasten ja vanhusten terveyden
Tilaajalle
Ruoka
|
Muutamalla helpolla kikalla ikäihmisen ruokailutottumukset paranevat – syömisen ei kannata antaa luisua pelkäksi pullakahvitteluksi
Ruoka
|
Väitöstutkimuksen mukaan juusto ja kananmuna voivat vähentää muistisairauksien riskiä
Ruoka
|
Vain harva syö tarpeeksi kasviksia ‒ tutkimus kertoo nyt uudesta suunnasta
Hyvinvointi
|
Lääkäri bongaa kiireisen julkkiskokin ontuvan ruokarytmin ja siitä aiheutuvat ongelmat
Ruoka
|
Ruoan hintojen nousu näkyy ikäihmisten lautasilla: ”Kahvittelulla korvataan päivän aterioita” ‒ 6 vinkkiä edullisempaan ruokailuun
Tilaajalle
Ruoka
|
Ruokien hinnannousu näkyy suomalaisten ostoskoreissa – epäterveelliset valinnat lisääntyvät
Ruoka
|
Suomalaisten ravitsemuksessa olisi parannettavaa – näin K-ryhmä muuttaa toimintaansa
Tilaajalle
Lukijalta
Minna Laamanen
Maatalouden ympäristötoimet
|
Lukijalta: Onko vegaaniruoka aidosti kestävää?
Ruoka
|
Kananmunat saattavatkin olla sydänystävällisiä – ”Munalla töihin” -lauseessa voi olla sittenkin perää
Ruoka
|
Puolen kilon kasvistavoite jää monilta suomalaisilla saavuttamatta – vain viidennes yltää siihen
Hyvinvointi
|
Tiesitkö: Ihminen kantaa mukanaan monenlaista tarpeetonta koko elämänsä ajan – jopa tarpeettomia lihaksia
Tutkimus: Pohjolan ruokavalio on terveellinen
Vorschmack, kalafärssi ja viili maistuivat Mannerheimille — marsalkan ruokapöydässä ei puhuttu sodista ja strategioista
Vorschmack, kalafärssi ja viili maistuivat Mannerheimille — marsalkan ruokapöydässä ei puhuttu sodista ja strategioista
Kolumni
MT toimitus
Syö itsesi mukavaksi!
Maksa on rasvoittunut jopa miljoonalla suomalaisella – näin vältät salakavalan sairauden
Kunnon ruoka lihottaa – "Varsinkin itäsuomalaisissa on geneettistä perimää, joka on jäänne muinaisilta katovuosilta"
Tutkimus: Maltillinen 50:50-ruokavalio hyödyttää terveyttä ja ilmastovaikutuksia – "Ruokavalio on kokonaisuus, eikä yksittäinen tuote tee siitä hyvää tai huonoa"
Kokkitutkimus rohkaisee: tärkein trendi on kotimaisten raaka-aineiden arvostuksen kasvu
Lihantuottajat kimmastuivat vegaanijärjestölle – lihaton tammikuu vain temppu napata huomio suuremmilta ruokaongelmilta
Kolumni
MT toimitus
Ruuan ympäristövaikutuksista syytä keskustella
Kolmannes naisista ja neljännes miehistä syö liikaa sokeria – suolaa saa liikaa lähes jokainen suomalainen
Suomalaisnuoret muita haluttomampia vähentämään lihankulutusta – vähentämisen syyt eroavat jopa naapurimaa Ruotsista
Hanna Partasen dieetissä ei tunneta repsahduksia – "Ne ovat joustoja!"
Tuorekalan myynti kasvoi Suomessa viidenneksellä S-ryhmän kaupoissa
Suurin osa ravintolisien käyttäjistä syö niitä turhaan: "Jatkuvan käytön tulisi aina perustua terveydenhuollon ammattilaisen kanssa tehtyyn arvioon"
Maito ja nakit paisuttavat lapsiperheen ilmastopäästöjä – näin tarkistat oman ostoskorisi kotimaisuuden ja hiilijalanjäljen
Käytännöt vegaaniruuan tarjoamisesta päiväkodeissa vaihtelevat eri puolilla maata – Helsingin päiväkodeissa saa vegaaniruokaa, Oulussa ei
Suomalainen muokkaa mieluummin ruokavaliotaan kuin vähentää autoilua ilmastosyistä – neljä kymmenestä ei aio muuttaa käyttäytymistään mitenkään
Kolumni
MT toimitus
Kallaveden ruokavalio
Tutkimus: Peruna pärjää teollisille geeleille urheilijoiden energianlähteenä
Monipuolista ruokaa kohtuudella
Ennenaikaisen kuoleman riski on pienentynyt – suomalaisten lihominen jarruttaa kuitenkin hyvää kehitystä
Arttu Wiskari pohtii: "Lihansyönnin määrää voisi rajusti vähentää"
Ennen diabeetikko punnitsi ruokansa keittiövaa'alla ja vältteli sokeria – "Piti löytää jopa sokeriton sinappi"
Hellan kulmalla: Valtateiden varsille kaivataan terveellistä purtavaa
Hellan kulmalla: Olet sitä, mitä syöt
Kolumni
Katja Lamminen
Nämä ovat eri ruokien ilmastovaikutukset: Perunaa parempaa ilmastoruokaa ei ole
Ravitsemusprofessori: Hyvinvointiin riittää, jos 70 prosenttia ravinnosta on terveellistä
Hellan kulmalla: Rahkaa ja nilviäisiä
Kolumni
MT toimitus
Vapaus omaan valintaan
Väitöstutkimus: Kehittyvien maiden lihankulutus uhkaa jo ruokahuollon kestävyyttä
Miten ihminen valitsee ruokansa? Turkuun aukeaa tutkimusravintola
Kolumni
MT toimitus
Gluteeniton dieetti paransi vaivat
Saara Aalto noudatti tiukkaa ruokavaliota – nykyään lipsumiset sallitaan
Tutkimus: Gluteeniton ruokavalio lisää merkittävästi diabetes-riskiä
Syödään ilman syyllisyyttä
Joka neljäs lisää kasvisten syöntiä – joskus liharuuasta ehkä erikoisruokavalio
Sanonnoissa "Aamuateria on tärkeä" ja "Iltasyönti lihottaa" on tosi perä
Ei yksin ravinnoksi
Kolumni
MT toimitus
Ei liikaa lääkkeitä
Kolumni
Simo Ralli
Pelastetaan possut syömällä niitä
Väitös: Etenkin pojat syövät suosituksia vähemmän hedelmiä ja kasviksia
Tiukka kasvisruokavalio saattoi koitua luolakarhun kohtaloksi
Härkis haastaa nyhtökauran: Tätä kasvisproteiinia riittää kaikille
Rehua lepokaudelle
MTK: Lihan kulutuksesta kouhkataan turhaan - luvut kolminkertaistuvat, kun luut ja hävikki lasketaan mukaan
Erityisruokavalioita noudattava ei halua olla hankala asiakas - valmis menu helpottaisi ravintoloita
Länsimainen elämäntyyli on lihottanut kiinalaislapsia
HS: Ekologia ei mullista ruokapyramidia
Kolumni
Juhani Vuorinen
Vanhuksille liikaa lääkkeitä
Ville Niinistö: Voin vegaanina paremmin kuin pitkään aikaan
HS: Harva syö terveyssuositusten mukaan
WHO:n makkararaportti tyrmättiin lihansyöjämaissa
Kasvisten, kalan ja marjojen syönti pitää muistin virkeänä
Terveellinen ruoka tekee lapsesta nokkelamman
Ranskassa kiistaa - pitäisikö koulun tarjota sianlihaton vaihtoehto?
Vanhakin voi syödä hyvin
Ruuan tuottajan pitää tunnistaa trendien muutokset
Osa väestöstä kärsii gluteeniherkkyydestä
Ruotsalaistutkimus epäilee maitoa