Politiikka

Keskustan varapuheenjohtaja pitää ulkonaliikkumiskieltoa mahdollisena – "Tilannekuva on muuttunut viime aikoina"

SDP:n kansanedustaja ja HUS:in entinen toimitusjohtaja Aki Lindén korostaa, että ihmisten välisten kontaktien vähentäminen on avainasemassa koronavirusepidemian leviämisen hidastamisessa.
Jaana Kankaanpää
Hallituksen ja THL:n suosituksena on, että ihmiset välttävät toisten ihmisten lähellä oloa niin paljon kuin mahdollista. Ulkoilu omassa rauhassa on kuitenkin sallittua.

Hallituspuolue keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen pitää mahdollisena, että Suomessa otettaisiin lähitulevaisuudessa käyttöön määräyksiä ulkonaliikkumiskieltoa koskien.

"Jos näyttää siltä, että Uudenmaan eristäminen muusta maasta ja muut nyt tehtävät toimet eivät riitä, niin pitää sitäkin harkita", Honkonen toteaa.

Marinin hallitus on linjannut, että Uusimaa eristetään muusta maasta. Lisäksi ravintolat ja baarit suljetaan.

"On osoituksia muista maista, että tällaiset toimet ovat auttaneet muuallakin epidemian hidastamisessa. Väkirikkailla alueilla nämä leviävät helpommin, joten Suomen tapauksessa Uudenmaan eristäminen on perusteltua."

Petri Honkosen mukaan koronaepidemian rajuus on jossain määrin yllättänyt Suomen.

"Kyllä virus tietyssä mielessä on yllättänyt. Tilannekuva on muuttunut viime aikoina."

Hallituspuolue SDP:n kansanedustaja ja HUS:in entinen toimitusjohtaja Aki Lindén korostaa, että ihmisten välisten kontaktien vähentäminen on avainasemassa.

"Voi vain ihmetellä, että miksi ihmiset edelleen menevät paikkoihin, joissa on muita ihmisiä? En minä menisi. Vielä viime viikonloppunakin monet baarit ovat olleet täynnä. Ihmisten pitää nyt vain itse oppia, etteivät he voi tavata muita ihmisiä", Lindén painottaa.

Lindénin mukaan hallitus on joutunut tarttumaan kovempiin toimenpiteisiin epidemian leviämisen hidastamisessa, koska kaikki eivät ole noudattaneet hallituksen suosittelemia varotoimia.

"Näyttää siltä, ettei ihmisten käyttäytyminen ole riittävästi muuttunut, ja tauti sen kuin leviää. Sen takia hallitus joutuu rajoittamaan ihmisten elämää enemmän."

Lue lisää