Keskustan puoluehallituksessa ei katsottu hyvällä Kulmunin koulutusostoja: "Ehdottomasti virhe" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Keskustan puoluehallituksessa ei katsottu hyvällä Kulmunin koulutusostoja: "Ehdottomasti virhe"

Osa ymmärsi kouluttautumista ja katsoi, että kohu on kohtuuton.
Sanne Katainen
Keskustan puoluehallituksen jäsenet eivät hyväksy mukisematta puheenjohtaja Katri Kulmunin kalliita koulutushankintoja.

Keskustan puoluehallituksen jäsenet eivät hyväksyneet mukisematta puheenjohtaja Katri Kulmunin kalliita koulutushankintoja. MT teki soittokierroksen puoluehallituksen jäsenille juuri ennen Kulmunin eroilmoitusta.

”Siinä on tehty ehdottomasti virhe", kommentoi koulutusostoja puoluehallituksen sauvolainen jäsen Satu Simelius Varsinais-Suomesta.

"Vaikka hankinnat ovatkin hallinnon mukaisia, moraalisesti on toimittu väärin. Mielestäni summa on liian iso viestintäkoulutukseen.”

Täyttä ymmärrystä ei herunut myöskään puoluehallituksen päijäthämäläiseltä Jukka Mölsältä Orimattilasta. Hän luonnehti koulutushankintoja sanoilla ikävä kolhu, töppäys ja lapsus.

”Eihän kouluttautumisessa mitään vikaa ole. Mutta tämä ei mennyt ihan oikein, kun hän ei tullut huomioineeksi, ettei se näytä kovin hyvältä. Hän on sanonut maksavansa laskut itse, ja luotan, että niin käykin.

Puoluehallituksen kymenlaaksolainen jäsen Jaana Keskitalo Kouvolasta piti puolestaan kohua liioiteltuna.

"Kärpäsestä on tehty härkänen ja pidän kohua kohtuuttomana asiaan nähden. Mutta toki koulutuksen tilaaja olisi voinut hoitaa tarkistaa hinnan ja jakaa kuluja eri tahoille etukäteen. Omalla rahalla maksaminen on hätävarjelun liioittelua, koska työnantajan kuuluu maksaa tarpeelliset koulutukset."

Katri Kulmuni ilmoitti perjantaina kello 15 jälkeen eroavansa ministerin tehtävästä.

Lue myös:

Katri Kulmuni jättää ministerin tehtävät: "Poliitikkona minun tehtäväni on kantaa vastuu"

Kulmunin kurimus syvenee

Kulmunia valmentanut viestintäkonsultti: Ministerin ja puheenjohtajan rooleja on varmaan toisinaan vaikea erottaa toisistaan

Keskustan puoluesihteeri Pirkkalainen: "Keskusta tarjoutunut maksamaan Katri Kulmunin esiintymiskoulutukset" – Kulmuni maksaa koulutukset kuitenkin itse

Lue lisää

Myös Petri Honkonen haastaa Kulmunin – haluaa puheenjohtajana hallitukseen ja keskustan pois "tästä merkillisestä välitilasta"

Keskusta ratkaisee hallituksen jatkon

Kuuluisaa tolppajournalismia

Kokenut taikuri yllättyy itsekin