Politiikka

Antti Kaikkonen valitsee pienokaisen ennemmin kuin lähtee kisaamaan valtiovarainministerin salkusta tai keskustan puheenjohtajuudesta

Puolustusministerin ja pitkän linjan keskustalaispoliitikon pinnan alla piilee iloista odotusta kuplivan isimiehen sydän
Kari Salonen
Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) aikoo keskittyä tulevaan perhe-elämään ja valitsee pienokaisen valtiovarainministerin salkusta kisaamisen sijaan.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) ilmoittaa blogissaa, ettei aio kisata valtiovarainministerin paikasta.

Kaikkonen kirjoittaa ymmärtävänsä Katri Kulmunin (kesk.) tekemää perjantaista päätöstä luopua valtiovarainministerin salkusta, mutta pitää sitä samaan aikaan inhimillisesti hieman kohtuuttomana. "On myös hyvä, että Katri ilmoitti omat aikeensa keskustan puoluejohtajuuden jatkon suhteen selkeästi. Se vähentää spekulointia, jota ilma on muutoinkin aivan riittävän sakeana."

Media on pommittanut viikonlopun aikana myös Kaikkosta kyselyillä lähteekö hän nyt uudelleen ehdolle puolueen puheenjohtajakisaan. Siihenkin Kaikkosella on vastaus.

"Teimme silloin hyvä tuloksen, joka riitti vahvaan kakkossijaan vaalissa. Siinä tuli samalla oma kannatuskin mitattua. Paineita millekään revanssille en koe."

Antti Kaikkonen kertoo, että päätöksiin vaikuttavat nyt muutkin isot asiat.

"Oma ratkaisuni on tässä tilanteessa päivänselvä, voun sen hyvin ääneenkin sanoa."

Mies paljastaa olevansa vahvaa isiainesta ja keskittyvänsä nyt perheeseen.

"Jos kaikki menee kuten kovasti toivomme, meille on tulossa vauva vain joitakin viikkoja ennen syksyn puoluekokousta. Pienokainen menee etusijalle. En ole käytettävissä keskustan puheenjohtajaksi."

Miehen mielestä muutoinkin tilanne on nyt sellainen, että keskustan tilannetta ja keskustelua puolueen ympärillä pitäisi rauhoittaa.

"Pata on porissut nyt turhankin kovalla liekillä."

Valtiovarainministerin salkun tavoittelusta hän kommentoi:

"Arvioisin, että tässä tilanteessa parhaani isänmaan ja keskustan eteen voin tehdä hoitamalla nykyiset tehtäväni mahdollisimman hyvin."

Kaikkonen vielä muistuttaa, että maa on edelleen poikkeusoloissa eikä koronakriisi ole ohi.

Lue lisää

Näin puolueet saivat ehdokkaita aluevaaleihin: Keskusta jäi tavoitteestaan, kokoomus lähtee ainoana täysillä ehdokaslistoilla – "tilanne ei voisi näyttää valoisammalta"

Suomen uudeksi hävittäjäksi valittu yhdysvaltalaisen Lockheed Martinin F-35

Uutistausta: Paistinpannun ja poliitikon pinnoite kuluu vääjäämättä – milloin karsta alkaa tarttua Sanna Mariniin?

Asevelvollisuuskomitea esittää kutsuntoja myös naisille – koko ikäluokalle järjestettäisiin jatkossa yhteinen kutsuntapäivä