Maatalouden ilmastotiekartta julkaistaan tänään – katso suora lähetys kello 10 alkaen - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Maatalouden ilmastotiekartta julkaistaan tänään – katso suora lähetys kello 10 alkaen

Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Heikki Lehtonen esittelee tilaisuudessa kartan keskeisiä löydöksiä. Kommentoimassa ovat muun muassa ministeri Jari Leppä ja ympäristöministeriön kansliapäällikkö Juhani Damski
Lari Lievonen
Maataloustuottajien keskusliittojen MTK:n ja SLC:n luonnonvarakeskus Lukelta tilaama selvitys maatalousalan hiilipäästöjen vähentämispoluista julkaistiin tänään keskiviikkona.

Tuottajajärjestöt MTK ja SLC julkaisevat laajan ilmastotiekartan tänään keskiviikkona 15.7. MT näyttää julkistustilaisuuden suorana verkkosivuillaan klo 10 alkaen.

Ilmastotiekartassa kerrotaan, mitä matka kohti ilmastoneutraalia ja kestävää maataloutta tarkoittaa ja mitä se vaatii pellonkäytöltä, hiilensidonnalta ja energiaratkaisuilta. Se on keskustelunavaus työ- ja elinkeinoministeriön vähähiiliset toimialat 2035 -hankkeelle maatalouden osalta.

Tilaisuudessa kartan toteuttanut Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Heikki Lehtonen kertoo ilmastotiekartan keskeisistä löydöksistä, toimenpiteistä ja suosituksista.

Kartan asiantuntijakommentaattoreina toimivat e2 Tutkimuksen johtaja Karina Jutila sekä ympäristöministeriön kansliapäällikkö Juhani Damski. Tiekarttaa kommentoivat myös viljelijät sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.).

Julkistustilaisuus alkaa kello 10 MTK:n puheenjohtaja Juha Marttilan puheenvuorolla. Voit seurata tilaisuutta yllä olevasta linkistä.

Lue lisää

Maaseudun ei kannata jäädä omaan somekuplaansa

MTK patistaa naakkajahtiin – tavoitteena hätistää naakat maatilojen läheisyydestä

Marttila luottaa siihen, että viljelijät ymmärtävät ilmastotoimien tärkeyden – "turvemaiden osalta pitää uskaltaa tarttua härkää sarvista"

EU:n turverahaston kutistuminen kolmannekseen hankaloittaa turpeen poltosta luopumista – Suomen osuus auki