Politiikka

Metsästäjäliitto ajaa kansalaisaloitteella suden kannanhoidollista metsästystä

Tarkoitus olisi hillitä kasvavan susikannan aiheuttamia ongelmia.
Markku Vuorikari
Susi voi tappaa koiran kilpailijanaan. Metsästäjät ovat susikannan kasvaessa huolissaan koiristaan.

Elokuussa avautuu kansalaisaloite suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamisesta. Metsästäjäliitto kertoo asiasta tiedotteessaan.

Kannanhoidollisella metsästyksellä tulisi Metsästäjäliiton tiedotteen mukaan lisätä susien ihmisarkuutta ja pitää ne poissa asutuksen läheltä. Tarkoitus olisi myös vähentää susien kotieläimille ja metsästyskoirille aiheuttamia vahinkoja.

Kannanhoidollisella metsästyksellä susikanta ylläpidettäisiin yhteiskunnallisesti kestävällä tasolla. Metsästys toteutettaisiin kontrolloidusti, laillisesti sekä alueella asuvat ihmiset huomioiden tiedotteessa sanotaan.

Kansalaisaloite ajoittuu samaan ajankohtaan Maa- ja metsätalousministeriön suden kannanhoidollisen metsästyksen suunnittelu- ja määrittelyhankkeen kanssa. Metsästäjäliitto osallistuu ministeriön valmistelutyöhön.

Metsästäjäliiton tiedotteen mukaan nykyisen suuruinen susikanta aiheuttanee alkavalla metsästyskaudella hankaluuksia. Susilaumojen määrä on kasvanut jatkuvasti ja pantasusijärjestelmää on ajettu alas. Tämä vaikeuttaa metsästyskoirien suojelua huomattavasti.

Metsästäjät ovat huolissaan koiriensa puolesta. Useat miettivät pienriistan ja hirvenpyynnin mielekkyyttä alueilla joilla susia on paljon, tiedotteessa todetaan.

Aloite on tiedotteen mukaan Metsästäjäliiton, metsästyskoirajärjestöjen, muiden järjestöjen ja yksittäisten kansalaisten yhteistyössä perustama. Metsästäjäliitto aikoo tiedottaa jäsenistölleen kun aloite avautuu allekirjoitettavaksi Kansalaisaloite.fi - verkkopalvelussa.

Lue lisää

Minne susihavainnoista pitää ilmoittaa? Itä-Suomen poliisi opastaa ja ennakoi lumen lisäävän susien pihavierailuhavaintoja

Ennätyssuuri susijahti Viroon: Tarkoitus vähentää susikanta puoleen ja ampua kuluvana talvena 140 sutta

Katso metsästyslinjaisten labradorinnoutajapentujen temmellystä ja kokeneen kasvattajan pohdintaa koiran hyvistä metsästysominaisuuksista

Metsästys halutaan kieltää tiukasti suojelluilla alueilla – Metsästäjäliitto huolissaan Euroopan komission teknisestä ohjeistuksesta