Politiikka

HS: Niinistö vaatii oppositiojohtaja Navalnyita vapaaksi – ”Olen avannut linjan Putinille"

Kansainvälinen yhteisö seuraa, ettei Navalnyille tapahdu jatkossa mitään pahaa Venäjällä.
Sanne Katainen
Sauli Niinistö aikoo puhua Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa puhelimessa oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin vapauttamisesta.

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön mielestä Venäjän johtava oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyi pitäisi vapauttaa mahdollisimman nopeasti, koska kiinnipitämiselle ei ole perusteita. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Niinistö sanoo, että hän on jo lähestynyt asiassa Putinia: ”Olen avannut linjan Putinille. Yleensä tästä avaamisesta menee jonkin aikaa ennen kuin itse puhelu saadaan aikaiseksi. On pyrkimys puhua myös tästä aiheesta.”

Venjän viranomaiset ottivat Navalnyin kiinni sunnuntai-iltana, kun hän palasi Moskovaan Berliinistä, jossa hän oli hoidossa Venäjällä sattuneen myrkytyksen takia.

"Kun hänet on nimenomaan presidentin luvalla ehdonalaisen aikana päästetty ulkomaille, niin miten se voi olla rike, jos hän on palaa itse takaisin Venäjälle?” Niinistö ihmettelee ja toteaa, että koko kansainvälinen yhteisö varmasti seuraa Navalnyin pysymistä turvassa Venäjällä.

Helsingin Sanomien juttuun pääset tästä.

Lue lisää

Aleksei Navalnyi siirretty pois vankilasta tuntemattomaan paikkaan

EU-maiden odotetaan näyttävän vihreää valoa uusille Venäjä-pakotteille maanantaina

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin vaatii Venäjää vapauttamaan heti Aleksei Navalnyin – Venäjän mukaan vapauttamiselle ei ole laillisia perusteita

Haavisto nosti Navalnyin esiin heti Lavrov-tapaamisen aluksi Pietarissa