Politiikka

"Ilmaa puhdistava tapaaminen": Vihreiden Ohisalo ja keskustan Saarikko keskustelivat yhteistyöstä Haavisto- ja turve-erimielisyyksien jälkeen

Tapaamisen tarkoituksena oli löytää samassa hallituksessa olevien puolueiden välille yhteinen sävel Haavisto -tapauksen jälkeen.
Jarno Mela
Vihreiden puheenjohtajan Maria Ohisalon mukaan hienosta hallitusohjelmasta kannattaa pitää kaikin keinoin yhdessä kiinni.

Vihreiden ja keskustan välisen "ilman puhdistamiseksi" suunniteltu puheenjohtajien Maria Ohisalon ja Annika Saarikon tapaaminen on pidetty alkuvuonna, Ohisalo vahvistaa asian MT:lle.

"Olemme käyneet keskustelun ja mielestäni siinä ei ollut mitään uutta. Kommentoin jo aiemmin, että kyllähän hallituksessa käydään koko ajan keskustelua kumppanien kanssa eri kysymyksistä", Ohisalo sanoo.

Puhdistiko tapaaminen Annika Saarikon kanssa ilmaa?

"Kyllähän vuoropuhelu ja kohtaaminen puhdistaa aina ilmaa. Se, että tutustutaan toisiimme paremmin", Ohisalo toteaa.

Tapaamisen tarkoituksena oli löytää samassa hallituksessa olevien puolueiden välille yhteinen sävel Haavisto-tapauksen jälkeen.

Keskustan ja vihreiden välille repesi riita ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toimien laillisuuden käsittelyssä perustuslakivaliokunnassa. Myös turpeen kohtalo on aiheuttanut erimielisyyttä.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko teki Ilta-Sanomien mukaan aloitteen tapaamisesta joulukuussa. Lännen Media kertoi myöhemmin tapaamisen lykkääntymisestä.

Maria Ohisalon mukaan hienosta hallitusohjelmasta kannattaa pitää kaikin keinoin yhdessä kiinni. Puolueilla on yhteinen tahto viedä hallitusohjelman tavoitteita eteenpäin.

"Hallituksen sisällä on toki erilaisia näkemyksiä keinoista, joilla tavoitteisiin päästään. Punnitsemme, mitkä ovat toimivimpia ja tehokkaimpia keinoja. Mielestäni vuoropuhelu hallituksessa on hyvää."

Ohisalon mukaan vihreät on ehdottanut jo aiemmin, että hallituspuolueiden eduskuntaryhmät järjestäisivät yhteisen tapaamisen. Tämä palaveri on yhä työn alla. Jos koronatilanne helpottaisi nykyisestä, tilaisuus voitaisiin ministerin mielestä järjestää kasvokkain.

"Hallituksessa me saamme tehdä päivittäin töitä yhdessä, mutta eduskuntaryhmissä kansanedustajat eivät välttämättä ole koskaan tavanneet toisia muualla kuin suuressa salissa", vihreiden puheenjohtaja muistuttaa.

Jäikö Haavisto-tapauksesta haavoja keskustan ja vihreiden väleihin?

"En osaa keskustan osalta tai yleisesti hallituksen osalta kommentoida. Minusta me ollaan jo menty eteenpäin tässä asiassa", Ohisalo vastaa.

Lue lisää

Hallituksella ei ole ollut todellisia vaihtoehtoja

Korona sulkee Suomen taas

IL: Juhani "Tami" Tamminen lähtee keskustan kuntavaaliehdokkaaksi Turussa – "Pyrin aina ykkösketjuun"

Ensin töihin suomalaiset