Politiikka

Ohisalo: Hallitukselle voi tulla keväällä laiskanläksyä

Vihreiden puheenjohtaja iloitsi, että samalla ilmaston asialla ovat kaksi EK:ta, Elinkeinoelämän Keskusliitto ja Elokapina.
Puheenjohtaja Maria Ohisalo jää loppusyksystä äitiysvapaalle ja hänen tehtävänsä sekä puoluejohtajana että ministerinä tulevat sijaistettaviksi. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Vihreiden puheenjohtajan, sisäministeri Maria Ohisalon mukaan hallitukselle voi tulla keväällä "laiskanläksyä", jos riittäviä päästövähennyksiä ei saada syntymään.

Ohisalon mukaan hallituksen tämän viikon budjettiriihessä tehtiin päätökset, joilla Suomesta tulee hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Vaikka hallitus on nyt sopinut tarvittavista toimista, on Ohisalon mukaan varmistettava, että ne toteutetaan niin, että päästöt todella vähenevät suunnitellusti eivätkä toimet vesity matkalla.

"Tulemme keväällä arvioimaan, saadaanko nyt päätetyillä keinoilla riittävät päästövähennykset syntymään. Jos eivät, hallitus tekee niin sanotusti laiskanläksyä ja päätämme uusista tarvittavista rahallisista ja lainsäädännöllisistä ohjauskeinoista", Ohisalo sanoi puheessaan vihreiden puoluekokoukselle.

Ohisalo iloitsi puheessaan siitä, että ilmastomuutoksen vastainen kamppailu on lyönyt itsensä läpi laajasti suomalaisessa yhteiskunnassa. Se näkyi Ohisalon mukaan myös siinä, että hallituksen tällä viikolla ollut budjettiriihi oli samaan aikaan myös ilmastoriihi.

"Ilmasto on niin valtaisa poliittinen kysymys, että yhteiskunnan perinteiset raja-aidat ovat jo kaatuneet, ja samalla asialla ovat kaksi EK:ta, Elinkeinoelämän Keskusliitto ja Elokapina", Ohisalo sanoi.

Tänään ja huomenna järjestettävän vihreiden puoluekokouksen keskiössä ovat varapuheenjohtajavalinnat.

Puheenjohtaja Ohisalo jää loppusyksystä äitiysvapaalle ja hänen tehtävänsä sekä puoluejohtajana että ministerinä tulevat sijaistettaviksi.

Lue lisää

Ohisalo valittiin jatkamaan vihreiden puheenjohtajana

Henkilövalinnat nousevat keskipisteeksi vihreiden puoluekokouksessa

Budjettiriihen venyttäminen saattoi olla vihreiden puoluekokouksen ohjelmanumero

Vihreät eivät mahdu hallitukseen, jos he haluavat olla yksin oikeassa - se on harmi, sillä puolueella on myös annettavaa