Politiikka

Krista Mikkonen: Ilmastotyön seuraava erityinen haaste on maatalous

Tukijärjestelmän uudistuksessa on ministerin mukaan mahdollisuus saada iso pyörä pyörähtämään.
Lari Lievonen
Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet käänteentekeviä suomalaisessa luonto- ja ilmastopolitiikassa, Krista Mikkonen kirjoittaa kolumnissaan.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) kirjoittaa MT:n kolumnissaan, että maataloudessa on mahdollisuus saada "iso pyörä pyörähtämään eteenpäin" ja kohti vähähiilisyyttä.

"Ilmastotyön seuraavista haasteista haluan nostaa erityisesti maatalouden, jonka päästöt eivät ole vähentyneet 2000-luvulla", hän toteaa.

"Tulevat kuukaudet ovat ratkaisevia maataloustukijärjestelmän uudistuksen loppuun viemisen kannalta. Uusi tukikausi määrittää omalta osaltaan merkittävästi maatalouden ilmastotyötä seuraavat vuodet."

Mikkonen muistuttaa, että lopulta ilmastonmuutos ja luontokato iskevät nimenomaan luonnonvaraelinkeinoon. "On välttämätöntä tehdä työtä sopeutumisen ja hillitsemisen saralla."

Krista Mikkosen kolumni: Luonnonsuojelu- ja ilmastotyö edennyt historiallisen hyvin

Lue lisää

Pietikäinen: "Aika ilmastonmuutoksen torjumiseksi alkaa loppua kesken"

Tuottajan saatava hiilikaupasta euroja

Leppä esitteli konemessujen avauspuheenvuorossa ministeriönsä uuden hiiliohjelman – "Viljelijä ei voi tehdä ilmastotekoja, jos tili on punaisella"

Östnyland: Porvoolaisen viljelijän kadonneiden kaurojen arvoitus selvisi – taustalla oli toisen viljelijän inhimillinen erehdys