Rauman investointi käänsi Suomen suurimman sahaajan suunnan - Kommentit - Maaseudun Tulevaisuus
Kommentit

Rauman investointi käänsi Suomen suurimman sahaajan suunnan

Viime vuosina sellunvalmistajat ovat keskittyneet sulkemaan sahojaan.

Rauman sahainvestointi kääntää uuden sivun suomalaisessa sahateollisuudessa. Maamme suurin sahatavaran tuottaja Metsä Group sen enempää kuin muutkaan selluntuottajat eivät ole rakentaneet uutta sahaa aikoihin. Pikemminkin ne ovat kiireen vilkkaa pistäneet ovia säppiin. Tuotannon laajennuksia ovat tehneet yksityiset sahurit.

Metsä Groupin historiasta löytyy menneiltä vuosikymmeniltä hurja vuoristorata, jossa sahoja ensin ostettiin ja pian suljettiin kovalla tahdilla.

Konsernin edellisen pääjohtajan Kari Jordanin johtaman henkiinjäämiskamppailun aikana vuosina 2008–2009 sahoja suljettiin neljä, ja niiden mukana häipyi sahauskapasiteetista 540 000 kuutiota. Konsernin eloonjäämistä eivät sahat kuitenkaan ratkaisseet. Iso askel kohti valoa otettiin, kun Metsäliitto sai myytyä graafisten papereiden tuotannon Sappille vuoden 2008 lopussa.

Yhtä UPM:n tutuksi tekemää trendiä Rauman rakennushanke joka tapauksessa vahvistaa: konsernisahalle turvallinen paikka on sellutehtaan kyljessä.

Lue myös:

Rauman saha on jättiläinen, joka säikäytti kilpailijat – hakkuuluvut osoittavat, miksi

Lue lisää

Metsä Group povaa syksyn puukauppaan vauhtia – haussa kesäkorjuukelpoiset harvennusleimikot

UPM kannattavin kolmesta suuresta metsäyhtiöstä – korona iski painopapereihin ja nyt koneita suljetaan tai muunnetaan valmistamaan pakkausmateriaaleja

Koronan aiheuttama poikkeustilanne nosti Metsä Groupin pehmopaperien ja elintarvikekartonkien kysyntää – tulos laski silti selvästi

Puukaupassa Kuutio tuo hyötyjä – kun sitä käyttää