Hallitukselta kaivattu päätös: Ravit voivat alkaa uudelleen kesäkuun alusta – Hippos ratkaisee tiistaina - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Hallitukselta kaivattu päätös: Ravit voivat alkaa uudelleen kesäkuun alusta – Hippos ratkaisee tiistaina

Hallituksen asteittaiset huojennukset urheilutapahtumien järjestämiseen sallivat sen, että ravikilpailuja ja myös ratsastuskilpailuja päästään järjestämään 1.6. alkaen.
Antti Savolainen
Raveja päästään ajamaan ilman yleisöä enintään kymmenen hevosen lähtöinä.

"Urheilukilpailut ja -sarjat alkavat kesäkuun alusta", vahvisti valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) MT:n ja Ravinetin kysymykseen ravien aloitusajankohdasta.

Näin ollen myös ravit voivat alkaa kesäkuun alusta.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) täydensi hallituksen tiedotustilaisuudessa, että aluehallintoviranomaiset antavat urheilutapahtumien järjestämiseen vielä tarkemmat ohjeet tartuntatautilakien puitteissa.

Suomen Hippoksen hallitus kokoontuu tiistaina aamulla käsittelemään asiaa, kertoi toimitusjohtaja Vesa Mäkinen Ravinetille hallituksen tiedotustilaisuuden lopuksi.

Suomen Hippos ja Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto vetosivat kaksi viikkoa sitten hallitukseen, että ravit voitaisiin aloittaa uudelleen ilman yleisöä ja kooltaan sopeutettuina.

Hippos ja raviradat ovat kertoneet, että kilpailutoiminta voidaan käynnistää viimeistään kahden viikon kuluessa siitä, kun asiaan on saatu virallinen päätös.

Hallitus siis kuitenkin linjaa, että ravit voidaan aloittaa vasta kesäkuun alusta samaan aikaan muiden urheilusarjojen kanssa. Se tarkoittaisi, että tauon jälkeen ensimmäiset ravit voidaan juosta Kuopiossa Sorsasalon radalla.

Myös ratsastuskilpailuja voidaan näin ollen järjestää kesäkuun alun jälkeen kuitenkin siten, että yleisöä ei voi juuri olla paikalla. Asia on liityksissä siihen, että kokoontumisrajoitus nousee kesäkuun alussa 10:stä 50 henkilöön.

Kuten hallituksen tiedote kertoo, urheilutapahtumia koskee sama rajoitus 50 hengen kokoontumisrajasta kuin esimerkiksi kulttuuritapahtumia. Suuret yleisötapahtumat ovat edelleen kiellettujä ainakin heinäkuun loppuun.

Ravit ovat olleet seisoksissa 18. maaliskuuta alkaen, mistä on aiheutunut tuntuvat tappiot niin raviradoille, hevosen omistajille ja valmentajille kuin välillisesti muille hevosalan toimijoille. Lisäksi kunnossa olevat hevoset ovat jääneet vaille mahdollisuutta kilpailemiseen.

Tilanne on johtanut siihen, että Suomesta on siirtynyt runsas joukko kilpailevia hevosia sekä ammattiohjastajia ja myös valmentajia Ruotsiin. Naapurimaassa ravitoiminta on pyörinyt koko ajan ilman yleisöä ja tapahtumia on voinut seurata verkon välityksellä.

Uutista on täydennetty 4.5. kello 20:17 ja kello 20:28 on täsmennetty, että Hippoksen hallitus päättää ravien aloittamisesti tiistaina 5. toukokuuta. Kello 21:05 on lisätty linkki hallituksen tiedotteeseen.

Enintään 10 hevosen lähdöin

 • Hippos ja raviradat ovat ilmoittaneet tähtäävänsä ravien aloittamiseen rajatusti, jos lupa saadaan.
 • Hippoksen hallitus päättää tiistaina 5.5., miten ravien kanssa edetään.
 • Ravit ajetaan Hippoksen aiemman linjauksen mukaan ilman yleisöä enintään kymmenen hevosen lähtöinä, kun normaali hevosmäärä on ryhmäajoissa enimmillään 12 ja tasoitusajoissa 16.
 • Radan alueelle pääsevät vain kilpailemisen kannalta välttämättömät henkilöt.
 • Hevosautot sijoitetaan varikkoalueelle väljästi ja valjastuskatoksilla noudatetaan turvavälejä.
 • Poniraveja ja -lähtöjä ja paikallisraveja ei järjestetä toistaiseksi.
 • Hevoset ja niihin liittyvät tiedot ilmoitetaan starttiin suullisesti tai verkkopalvelua käyttäen.
 • Kilpailunumerot eli voilokit jaetaan kilpailijoille ilman kontakteja ja ohjastajien puhallutukset suoritetaan vain erityistarpeen vaatiessa.
 • Palkintojenjakoa ja voittajahaastatteluja ei tehdä.
 • Maaliskuun puolivälistä alkanut kilpailutauko aiheuttaa väkisin muutoksia muun muassa ajamatta jäävien päivien osalta.
 • Raivradat voivat ehdottaa erikoislähtöjen siirtoa toiseen ajankohtaan oman kilpailukalenterinsa sisällä.
 • Hippoksella on alustava tarkempi lista toimenpiteistä kesän kilpailujen suhteen.
 • Sen toimenpiteitä täsmennetään, kun ravit pääsevät alkuun.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Elämäni satavarmasti kummallisin Elitloppet

Spekulointi ja jälkipyykki kuuluu kutsukilpailussa aina pelin henkeen

Ravien paluu vahva elonmerkki

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video