Oulun kuninkuusravihakemus suututti: Kaustinen eroaa Pohjoisten raviratojen yhteistyöstä - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Oulun kuninkuusravihakemus suututti: Kaustinen eroaa Pohjoisten raviratojen yhteistyöstä

Vuodesta 2016 perustetusta molempien rotujen ravureiden Nordic Cupista jalostunut Pohjoisten raviratojen yhteistyö kokee ison kolhun. Pohjoiset radat perustivat alkuvuodesta yhdistyksenkin, mutta jo nyt rivit rakoilevat: Kaustisen raviradalta kerrotaan sen luopuvan Pohjoisten raviratojen jäsenyydestä. JUTTUA PÄIVITETTY 30.6. KELLO 12:20: KORJATTU MM. NORDIC CUPIN ALKUVUOSI.
Anu Leppänen
Kaustisen raviradan toiminnanjohtaja Jyri Ahonen ei juurikaan halunnut kommentoida radan jäämistä pois Pohjoisten raviratojen yhteistyöstä, mutta vahvisti, että ero tapahtuu.

Kaustisen raviradan toiminnanjohtaja Jyri Ahonen myöntää, että radan johtokunta on tehnyt päätöksen eroamisesta Pohjoisten raviratojen yhteistyöstä, mutta on asiasta muuten varsin vähäsanainen. Eron taustalla lienee viime viikon Hippoksen valtuuskunnan kokous, jossa tehtiin päätöksiä tulevien kuninkuusravien kuvioista. Kaustinen ja Härmän PowerPark hakivat turhaan yhteishakemuksella kuninkuusraveja tällä kierroksella. Kaustisen yhteistyökumppani Pohjoisten ratojen yhteisössä, Oulu, teki hakemuksen samoille vuosille, mikä joidenkin teorioiden mukaan rikkoi ratojenvälistä herrasmiessopimusta. Oulu sai kunkkarit 2025. Seuraavaan hakuun on neljä vuotta. Pohjoiset radat ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2014, mutta yhdistys asian ympärille perustettiin tänä vuonna.

"Ei se ollut ainoa syy eroon", Jyri Ahonen toteaa.

"Maantieteelliset eroavaisuudet syövät yhteistyötä muutenkin. Me olemme aika etelässä muihin Pohjoisiin ratoihin verrattuna. Ei tähän mitään suurta draamaa liity. Toivotaan Nordic Cupin -kilpailujen jatkuvan. Jos ei muuta, niin ainakin tänä vuonna."

Kuninkuusravien jaosta Ahosella oli joitain mielipiteitä.

"Kuninkuusraveihin on liittynyt toimivan koneiston ja tuotteen lisäksi eksotiikkaa - kotimaan matkailua sen eri seuduille. Jos rajoitettaisiin ympyröitä kuninkuusravijärjestelyissä, jotain tapahtuman ominaisluonteesta saattaisi pudota pois. Esimerkiksi Kajaani olisi varmasti hieno paikka järjestää kunkkareita miljööltään, mutta sinnekään niitä kisoja ei ole vielä saatu."

Linkki MT Ravinetin uutiseen Kaustisen reaktiosta kuninkuuravipaikkakuntien valinnasta.

Linkki uutiseen kuninkuusravipaikkakunnista 2023-25.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuninkuusravit ulos kuplasta

Raviurheilu oppi koronasta uusia käytäntöjä – vastuullinen malli toimii, vaikka uusi aalto iskisi

Seinäjoella jaetaan kuninkuusseppeleet kahdeksatta kertaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video