Uutiset

Lajin etu voitti: Seinäjoki saa sittenkin yleisöä Kuninkuusraveihin

Suomen Hippoksen valtuuskunta on sähköpostitse äänestänyt vuoden päätapahtuman lipunmyynnin sallimisesta.
Terhi Piispa-Helisten
Seinäjoen järjestelijät esittäytyivät viime vuonna Lahden Kuninkuusraviyleisölle Emman Joihun ja Hannu Hietasen vetämänä.

Yleisön laaja kritiikki siitä, että Seinäjoki olisi joutunut ajamaan Kuninkuusravit ilman yleisöä, tuotti lajin kannalta myönteisen muutoksen.

Suomen Hippoksen valtuuskunta äänesti eilen torstaina sähköpostitse uudelleen asiasta ja pyörsi kaksi viikkoa vanhan päätöksensä. Uuden päätöksen mukaan yleisöä voidaan ottaa viranomaisen ohjeistuksen mukaan.

Äänestys oli MT Ravinetin saamien tietojen mukaan lähes yksimielinen.

Seinäjoen radan oma päätös oli, että vuoden päätapahtumaan myydään tuhat lippua niin perjantaina 31.7., lauantaina 1.8. kuin sunnuntaina 2.8.

”Olemme eläneet täysin poikkeuksellisissa olosuhteissa kevään ja kesän ajan ja joutuneet mukautumaan muuttuviin olosuhteisiin. Kuninkuusravit herättää vahvoja tunteita, mikä kertoo tapahtuman merkityksestä koko alalle. Matkan varrella on käyty kiivastakin keskustelua, mutta olemme todella iloisia siitä, miten olemme löytäneet yhteisiä ratkaisuja haasteisiin nopeallakin aikataululla”, Suomen Hippoksen vt. toimitusjohtaja Minna Mäenpää ja Seinäjoen Ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää toteavat perjantaina yhteisessä tiedotteessa.

Jyri Saranpää kommentoi vielä jälkikäteen päätöstä MT Ravinetille todeten, että aikaikkuna yleisöpalvelujen järjestämiseen jää kovin pieneksi.

"Tämä tapahtuma pitää kyllä järjestää hyvin palveluhengessä, ei bisnestä ajatellen. Tällaisenaan palveluiden tuottaminen tuolle ihmismäärälle (tuhat per päivä plus kutsuvieraat) on kallista ja haastavaa, mutta ilolla se kuitenkin tehdään", hän sanoi.

"Ja ilolla otetaan vastaan kaikkien muiden ratojen, jotka kisakatsomoita järjestävät, mukanaolo. Kukaan ei varmasti tässä tilanteessa ole syömässä yleisöä keneltäkään. Koitetaan kaikki palvella suurta raviyleisöä tässä oudossakin tilanteessa."

Järjestelyissä mennään Hippoksen tiedotteen mukaan nykyisten rajoitussääntöjen mukaan: yleisöalueen ja tallialueen välillä ei ole kulkua ja yleisöalue on jaettu enintään 500 henkilön sektoreihin.

Pontta muutokselle antoi todennäköisesti Saranpään mainitsema kuvio: muut raviradat kertoivat järjestävänsä Kunkkari-katsomoita.

Sellainen avataan yleisölle viikonlopuksi ainakin Vermossa ja Turun Metsämäessä sekä myös Jyväskylän Killerillä lauantaina. Myös Teivo ilmoitti perjantaina, että se järjestää etäkatsomon.

Hippos kertoo keräävänsä yhdelle verkkosivulle tiedot niistä radoista, joille tarjoutuu mahdollisuus ostaa lippu ja seurata Seinäjoen tapahtumia jättinäytöiltä tai ravintolasta.

MT on Kuninkuusravien yhteistyökumppani.

Uutista on täydennetty kello 17:34 Jyri Saranpään kommenteilla.

11.7.2020 klo 12.45 Selkeytetty valtuuskunnan päätöstä: siinä ei määritelty lippujen enimmäismäärää vaan sen päätti Seinäjoen rata itse lyhyen järjestelyajan huomioiden.

Linkit Kuninkuusraveja koskeviin aiempiin käänteisiin:

Seinäjoen Saranpää: "Hyvältä tuntuu, mutta kultakaivoksesta ei ole kyse"

Vermo järjestää Kuninkuusraveihin kisakatsomon – Köppinen vetonaulana

TalkKari matkaa kohti yleisöttömiä Kuninkuusraveja – "Toivotaan, että ihmiset luovat Kunkkari-leirejä eri puolille Suomea"

Rehula vastaa Jauhiaisen kritiikkiin Kuninkuusravien järjestämisvalinnoista: "Pitäisikö olla etukäteen määritellyt avoimet kriteerit? Pitäisi"

Tässä ovat seuraavat Kuninkuusravipaikat: Kouvola 2023, Jyväskylä 2024 ja Oulu 2025 – Seinäjoella ajetaan yleisöttä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: Suru-uutinen sunnuntaina ja hälinää Hippoksen luottamustoimista

IS Ravit: Ravikuningas 2019 on kuollut

Rehula saa haastajan - Hippoksen puheenjohtaja- ja hallitusehdokkaat julkistettiin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video