Uutiset

Staro Miami tehohoidossa Ruotsin jälkeen - pääsi kotiin eilen

Kun Suomen paras lämminveritamma Staro Miami palasi kotimaahan Solvallasta torstaina, kaikki ei ollut kunnossa. Tie vei tehohoitoon suolen virheasennon vuoksi. Eilen tamma pääsi kotiin Ypäjälle eli tilanne on parempaa kohti.
Jeannie Karlsson/Sulkysport
Maan kärkitammoihin kuuluva Staro Miami (arkistokuva aiemmalta Solvallan vierailulta) oli hengenvaarassa kotimatkallaan tammojen EM-kilpailusta viime keskiviikkoillalta.

Staro Miami palasi torstaina laivalla Naantaliin. Se oli tuskainen, eikä ollut ulostanut, ja hoitaja Etta Pakkanen alkoi huolestua. Taustavoimat selvittivät avunsaannin mahdollisuuksia ja Turun klinikalla avasivatkin ovet supertammaa varten torstai-iltana. Siellä todettiin suolen väärä asento, joka esti ulostamisen. Staro Miami kuljetettiin kiireen vilkkaa pääkaupunkiseudulle Viikkiin yliopistolliseen eläinsairaalaan.

"Tilanne oli tosi hermostuttava, enkä uskalla oikein vieläkään huokaista helpotuksesta", tamman valmentaja Aripekka Pakkanen sanoo.

"Kuitenkin se pääsi pyhänä kotiin, eivätkä varmasti olisi päästäneet, jos tilanne olisi vielä kriittinen. Staroa lääkittiin niin, että sen pernaa pienennettiin keinotekoisesti, ja näin suoli ilmeisesti pääsi taas oikeaan asentoon. Tänään Ypäjällä käytetään sitä vielä kilinikalla tarkastuttamassa, että kaikki toimii."

Staro Miami on hallinnut tämän kesän kotimaisia voittamalla mm. St Michelin Tammatähden johtavan rinnaltakin 10,2-ennätystuloksellaan. Se kilpaili Ruotsissa syntyneenä kovimmissa kolme- ja nelivuotislähdöissä mm. Conrads Rödluvaa vastaan hyvällä menestyksellä: voittosumma on jo liki puoli miljoonaa euroa. Tammojen EM:ään Solvallaan Staro Miami reissasi hoitajansa kanssa Ypäjältä, mutta kisa oli jo alusta saakka epäonninen. Kuudes lähtörata aiheutti pakittamisen hännille, ja sielläkin Mika Forssin ajokki joutui karkean häirinnän kohteeksi. Johan Untersteinerin ohjastaman Dear Friendin kärryt leikkasivat Staro Miamilta melkein jalat alta 800 metriä ennen maalia, ja ilta oli lopullisesti pilalla. Untersteiner sai kuuden päivän ajokiellon rikkeestään.

Pääset tästä uutiseen Untersteinerin törttöilystä.

Tästä pääset Staro Miamin uran kilpailutietoihin.

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video