Uutiset

Ala-Rantalalle miljonääri Norjasta - Tutun Impin kanssa harmia Vieskassa

Antti Ala-Rantalan tallissa tapahtuu! Perjantai-illan jobinposti oli Tutun Immen tukehtuminen Ylivieskassa - loppu hyvin toki. Hyvä uutinen on kova vahvistus kylmäverinen Nyland, 20,5.
Anu Leppänen
Antti Ala-Rantalan perjantaipäivä sisälsi enemmän jännitystä, kuin "laki sallii".

Perjantaina selvisi ensin, että kymmenvuotias musta kylmäveriori Nyland, 20,5 ja yli 1,3 miljoonaa Norjan kruunua, muuttaa kuin muuttaakin Pohjanmaalle monen vaiheen jälkeen. Ylivieskan raveissa Kauhavan mies sai puolestaan kokea kauhun hetkiä Tutun Immen (Lars). Tamman kaatuminen illan kuudennessa lähdössä päättyi kuitenkin onnellisesti, vaikka valmentaja uumoili taukoa tulevan hevoselle jonkin verran.

"Tutun Impi on tehnyt tämän aikaisemminkin, vaikka se voi toisaalta olla toisten takana tosi nihkeäkin", Ala-Rantala kuvailee.

"Siinä on vähän kuin kaksi eri hevosta. Tein virheen, kun ajoin liian tiiviisti porukkaan alussa, ja tamma alkaa vastata silmittömästi rinnalla juoksevalle. Jos olisin jättänyt vähän väliä, se olisi voinut olla takana taas ihan laiska. Nyt se tukehtui. Tajusin jo paljon ennen kaatumista, että niin käy. Minun jalkani vanha kolhu sai vähän lisää tärskyä, mutta ei vakavaa. Hevoselta tuli verta vähän sieraimesta, mutta eläinlääkäri sanoi, että se johtuu tömähdyksestä, eikä pitäisi olla vakavaa. Veren tulo loppui heti, mutta käymme kyllä jatkotutkimuksissa Impillä. Harmi, kun sille olisi ollut sopivia lähtöjä, ja kovimpia tammoja alkaa jäädä tauolle. Nyt tulee kuitenkin jonkimoista taukoa."

Nyland (Feseth Lynet) on kova vahvistus. Ori on voittanut kaksi viimeistä starttiaan, ja jatkaa vielä yhden kisan verran vuonomaassa.

"Niin sovittiin, kun sillä on 60000 kruunun finaali edessä viikon päästä lauantaina. Se mahdollinen raha menee vanhalle omistajalle, mutta saimme sen varjolla hintaa tingittyä. Se oli meidän mielestä jo ostettu ennen viime voittoa, mutta myyjä menikin puihin. Nyt Raunion Tapani sai asian kuitenkin kovalla työllä apunamme maaliin. Hyvä homma, sillä minun omistajani olivat jo valmiina ostamaan hepan, ja onhan tuo nyt aika mielenkiintoinen. Sillä oli ongelmia terveyden kanssa, kun virus ei meinannut hellittää ollenkaan - siitä pitkä tauko. Piti vaihtaa tallia, ja sitten oli saatu hevonen terveeksi. Ori on ollut jaloistaan terve, ja nyt tuntuu, että tauditkin ovat historiaa."

Tästä pääset Nylandin uran tietoihin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suvukas Mr Marvelous muutti Härmään - ”Tallin kallein hevonen”

Tapani Raunion uusi A Secret Word juoksee Ruotsin 75:ssä lauantaina

Nylandin Suomen ensi-ilta lykkääntyy – jää pois Oulusta

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video