Uutiset

Suunta edelleen oikea: Evartti jatkaa toipumisen tiellä

Hallitsevan ravikuninkaan Evartin ohutsuoli oli joutunut torstaiaamuna puristukseen, ja ori leikattiin samana päivänä. Toipuminen on edennyt rohkaisevaa rataa pitkin.
Terhi Piispa-Helisten
Kuningas Evartin kunto on ilahduttavasti kohentunut, mutta vaaranpaikkoja piisaa edelleen.

Antti Ojanperä raportoi maanantaiaamuna MT Ravinetille, että hallitsevan ravikuninkaan Evartin toipuminen etenee takaiskuitta.

 

”Ori voi olosuhteisiin nähden asiallisesti. Suolisto toimii jo suht koht hyvin. Evartti on ollut ihan virkeä. Vastapäisen karsinan tammakin oli alkanut kiinnostaa. Ei kai sitä parempaa merkkiä voi ollakaan”, Antti Ojanperä lausuu.

 

Tapahtumaketjun komplikaationa Evartin keuhkoihin päässeen refluksirehun aiheuttama keuhkokuumeriski on pysynyt hallinnassa.

 

”Joo, siihen on ollut lääkkeet alusta alkaen, ja keuhkokuumetta on koetettu eliminoida. Lämmöt ovat edelleen pikkuisen sahanneet. Tämä taitaa olla tällä hetkellä suurin ongelma”, Ojanperä kertoo.

 

Ojanperän puoliso Jutta Ihalainen vietti sunnuntain Evartin luona Viikin hevossairaalassa. Huomenna hän suunnannee takaisin kuninkaan tykö.

 

”Paljon on mennyt asioita hyvin, mutta edelleen edessä on pitkä toipumisen tie, ja komplikaatioitahan voi tulla vielä kuukausien päästäkin. Mikään ei ole varmaa, mutta kun vertaa sitä torstain tilannetta tähän missä ollaan nyt, niin isoja edistysaskelia on otettu. Hoito Viikissä on ollut ensiluokkaista”, Ojanperä sanoo.

 

Lue myös:

Valonpilkahduksia Viikistä – ähkyleikatun Evartin suoli toimii

 

Ravikuningas jälleen hengenvaarassa - "Tämä tuntuu olevan hyvien hevosten kirous"

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Evartti saa nyt huilia – "ihan heti ei ajeta kilpaa"

Ravikuningatar ja -kuningas saavat tällä viikolla huilia mutta isäntäväelle paluu arkeen on hankalampaa

Jokivarren Kunkulla palautumisongelmia - Ojanperän muu joukkue paikkasi

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video