Uutiset

Veera Kivirannan Ponitradalla-tili hallitsi ravipuolen somessa, Ville Vaurion kokemus puhui äänestyksessä vuoden kilparatsastajasta

Sosiaalisen hevosmedian vuoden vaikuttajaksi äänestettiin Aada Lätti ja Katja Ståhlin pitkäaikainen työ Kavioliitossa -blogin pitäjänä palkittiin vuoden blogina.
Suomen Hippos / Helena Hyvämäki-Mäenpää
Suosituimman raviurheilun sometilin haltija Veera Kiviranta on kilpaillut A-poneilla kolme kautta. Kuva on ensimmäiseltä kesältä ja ajokkina Usvaniityn Irina, joka on nyt Kivirannoilla siitostammana.

Hevosalan kiinnostavimmat somevaikuttajat valittiin sunnuntaina. Yleisöäänestyksen tulokset selvisivät somegaalassa.

Äänestyksiä oli kymmenessä luokassa. Tuloksissa menivät kiinnostavasti ristiin pitkäaikainen tunnettuus ja uusi into.

Vuoden kilparatsastajaksi valittiin Suomen kärkikouluratsastajiin kuuluva Ville Vaurio selvällä äänivyöryllä ennen Team Paloheimoa ja Miisa Pulkkanen Equestriania.

Kokeneisiin hevosmaailman valintoihin voidaan myös lukea Vuoden hevosblogiksi valittu Katja Ståhlin Kavioliitossa 30v, vuoden ratsastuskoulu Husön ratsastuskeskus sekä Vuoden vaikuttajana palkittu Aada Lätti, joka on ollut sometileillään jo vuosia hevsoalan seuratuimpia.

Ravipuolella ponit veivät keulat ja kukat hevosten turpien edestä. Eniten ääniä kokosi Ponitradalla.tili, jota pyörittää Instagramissa shetlanninponeilla kilpaileva Veera Kiviranta Janakkalasta. Kakkonen oli hollolalaisen Siiri Haapalaisen Raviurheilua ja kolmas Nietostellen, jonka takaa löytyy Vilma Malinen Kruunupyystä.

Vuoden yrittäjäksi äänestettiin hevoskuvaaja Roosa Tanhuanpää.

Uusia luokkia äänestyksessä olivat vuoden keskustelunaloittaja, joksi valittiin Kimoprojekti. Sitä pitävä esteissä harrastuksekseen kilpaileva Sofia Manninen on Instagramin blogissaan pohtinut arjen hevostelun ohessa myös esimerkiksi kisajännittämistä.

Vuoden nuori sisällöntuottaja on Aino Lindblom blogilla Aino.eventing ja tulevaisuuden tähti Aino ja Pipe Hallasaaren pitämä Ainonpollet. Kolme viime mainittua kuvaavat kaikki hevosmaailmaa esteratsastuksen kautta.

Yleisön suosikkiäänestyksessä ei löytynyt tällä kertaa äänivyöryä vaan parhaiden saamat äänimäärät jäivät sangen pieniksi.

Korumyynnillä julkisuuteen jo lapsena noussut kenttäratsastaja Arvi Martikainen oli suosituin ja Aada Lätti oli toinen. Kärki oli näin sama kuin vuoden vaikuttaja -luokassa, sijat vain vaihtuivat. Luhtajoen ratsutila (Luhtis), joka oli ratsastuskoulujen äänestyksessä kakkonen oli kolmas.

Valinnat ja somegaalan järjestivät hollolalaisen MediaSade-yrityksen Playsson.net -sivusto ja Hevoslehti Ride! sekä Oho Live TV. Ääniä annettiin yhteensä yli 88 000 ja äänestäjiä oli 9 400.

Järjestäjät lisäsivät tänä vuonna palkitsemisluokkia selvästi aiemmasta. Perusteena oli, että näin voidaan nostaa monipuoliesta hevoskentästä esiin uusia sisällöntuottajia, joilla on potentiaalia kehittyä tulevaisuuden vaikuttajiksi. Samalla luokitus tuo esiin hevosalan laajuutta ja kirjoa niin harrastajien kuin yrittämisen puolella.

Tänä vuonna äänestäjien tuli myös äänestää kaikissa luokissa. Näin kannustettiin somen käyttäjiä tutustumaan sellaisiinkin ehdokkaisiin, jotka eivät ole itselle ennalta tuttuja.

Kaikki äänestystulokset luokittain löytyvät hevosalan somegaalan sivulta.

Lue myös:

Onni suosii rohkean sijaan ahkeraa, uskoo kouluratsastaja-valmentaja Ville Vaurio - "Ihmiset auttavat ja tukevat mielellään, kunhan oma asenne on sata!”

MT listasi ehdokkaita: Kuka on paras hevosalan somevaikuttaja? Siihen voi vielä vaikuttaa äänestämällä

Rehellisyys ja aitous vetoavat hevosmaailman somessa - vastaajana muun muassa Aada Lätti (vuonna 2019)

Menestyväksi kilparatsastajaksi voi tulla myös ilman rikkauksia – SM-mitalisti Miisa Pulkkanen: "Olen oppinut kaikilta hevosilta jotakin" (vuodelta 2017)

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Onni suosii rohkean sijaan ahkeraa, uskoo kouluratsastaja-valmentaja Ville Vaurio - "Ihmiset auttavat ja tukevat mielellään, kunhan oma asenne on sata!”

Kuka on paras hevosalan somevaikuttaja? Siihen voi vielä vaikuttaa äänestämällä

Uutisviikko minuutissa: Sobel Conway räjäytti Pariisissa ja monta muuta käännettä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video