Uutiset

Nurmosten Elitkampen: "H.V. Tuuri kengittä ja jenkit perässä - ehkä"

Odd Herakles on kylmäveritaivaan iso tähti ja suosikki voittamaan Elitkampenin, mutta voisiko H.V. Tuuri haastaa? On onnekasta, että Ossi Nurmosella yleensä ottaen on suomenhevosia tallissaan ainakin jos miestä itseään on uskominen.
Juho Hämäläinen
Ossi Nurmonen, Tiina Turunen, Iikka Nurmonen ja Marko Vuolukka juhlimassa Vincennesissä helmikuussa 2020 H.V. Tuurin voittoa Prix des Trotteurs Sang-Froid -lähdössä.

Aikaisemmin Nurmosen toiminta Maaningalla oli varsin lämminveripainotteista, mutta juuri nyt tähdet ovat suomenhevosia: H.V. Tuuri ja Stallone. Ensin mainitulla matkataan sunnuntaiksi Solvallaan tavoittelemaan Elitkampenissa uusia korkeuksia uralla.

"Hyvältä heppa ainakin nyt tuntuu", Ossi Nurmonen vastaa H.V. Tuurin kärryiltä mennen suoraan asiaan.

"Ihan jännältä tuo sunnuntain tehtäväkin tuntuu, vaikka tottakai on kunnioitusta meritoituneita vastustajia kohtaan. Aika nopea ja kyvykäs on tämä meidänkin hevonen. Miten tuo kiihdytys sitten ikinä meneekin, mutta varmaan Iikka (Nurmonen) koittaa lähteä mahdollisimman lujaa. Hän on puhunut kenkien riisumisesta - saa nähdä sitten. Ja varmaan kokeillaan ainakin jenkkikärryjä. Molemmat olisivat ensimmäinen kerta. Kyllä Tuuri minusta 19-tulokseen pystyy hyvissä oloissa, mutta riittääkö se, on sitten toinen juttu."

"H.V. Tuuri on hyvä matkustaja, eli sekään ei huoleta. Sitä harjoiteltiin mm. Pariisiin ja takaisin, ja hyvinhän sielläkin meni. Tosissaan lähdetään Solvallaan, muttei mitenkään soitellen sotaan. Sen jälkeen katsotaan miten meni ja koitetaan jatkaa kohti Suur-Hollolaa sekä varmaan sitten Seinäjokeakin."

Mitä Stallonelle, 6, kuuluu?

"Hyvää vain. Sehän starttaa torstaina Jokimaalla, missä on myös kova vastus. Silläkin tähdätään Suur-Hollolaan."

Sinustahan on tullut melkoinen suomenhevosmies?

"Juu. Ennen kävi niin, että suomenhevoset jäivät matkalle tuohon 10 kilometrin päähän Tero Mäenpäälle, ja meille riitti vain lämminverisiä. Hän muutti pois ja näköjään alkoi tulla suomenhevosiakin 'perille asti'. Nyt tuntuu, että lämminveriset jäävät matkan varrelle, kukaties toiselle Nurmoselle lähemmäs ruuhkasuomea. Tänne mahtuisi kyllä enemmänkin, mutta hyvä että on edes näitä kyvykkäitä suomenhevosia!" 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Fideliina Leo Mönttisen uusi suomenhevoslupaus - Overdose lähtee Iikka Nurmosen mukana Ruotsiin

Uutisviikko minuutissa: Arktista kilvanajoa, koronaa edelleen ja Ruotsin miljoonien jakoa kaiken muun ohella

Iikka Nurmonen lähtee talveksi Ruotsiin - ”Teemme kaikkemme, jotta saisimme puhuttua hänet jäämään pitemmäksi aikaa”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle