Uutiset

Kimmo Aholalla kiire viikko – Thai Profitin aloitus venyy syksyyn

Suurmestaruusfinaaliin tähdätään nyt Thai Profitin sijaan Staro Moschinolla.
Terhi Piispa-Helisten
Kimmo Ahola näkee suotuisan lähtöpaikan ansiosta Staro Moschinolla tiistain karsinnassa hyvät saumat Suurmestaruuden finaaliin.

Kimmo Ahola ei lepää laakereillaan. Viikon aikana Ahola suuntaa viidesti raveihin ja valmennuslista on täydentynyt uusvanhalla nimellä. Janina Antti-Roikolla ollut Reverend Dred palasi kotiin viime viikolla.

”Sille tuli vakava hankosidevamma toiseen etujalkaan. Minimissään yhdeksän kuukauden toipumisennuste”, huokaa Ahola.

Tiistai-iltana Kari Lähdekorven ja Arvo Ylitalon omistama Staro Moschino starttaa Teivossa Suurmestaruuden karsinnassa. Viimeksi Mikkelissä tehtävä muodostui mahdottomaksi Aholan mukaan mailin matkalla takarivin lähtöpaikalta.

”Sisäradan lähtöpaikka on hyvä. Toivottavasti saamme paikan johtavan selästä. Jatketaan ihan samoilla varusteilla kuin ennenkin. Finaaliin pitää olla hyvät saumat.”

Keskiviikkona Ahola matkaa Vermoon voittokone Redemptionin kanssa. Vaikka viimeksi Porissa tulikin voitto kolmelta kierrokselta, ei Vermossakin juostava stayermatka suosi ruunaa.

”3 000 metrillä Redemptionilla joutuu ajamaan selissä. Lyhyemmällä matkalla ruuna pystyy tekemään itse juoksunsa. Muutamasta kovasta vastustajasta huolimatta ei lähdetä lyötynä matkaan. Jatketaan ihan samoilla varusteilla ja balanssilla.”

Seinäjoen kuninkuusraviviikonloppuna Aholan valmennettavista Listas Tequila starttaa perjantain montélähdössä.

”Kova lähtö, ja vähän huono lähtöpaikka. Olen tyytyväinen, mikäli pääsemme viikon päästä Teivossa ratsastettavaan finaaliin”.

Lauantaina Ahola matkaa Seinäjoelle Lähdekorven ja Ylitalon Maze Runnerin kanssa. Ruuna on tehnyt hyviä esityksiä, mutta aivan tyytyväinen ei valmentaja ole ollut kuitenkaan Maze Runnerin esityksiin.

”Lopun tuleminen on Maze Runnerille vaikeata. Joensuussakin luulin ruunan voittavan, mutta niin se vain löysäsi parikymmentä metriä ennen maalia”, harmittelee Ahola.

Seinäjoen tehtävä näyttää sopivalle, ja toiveissa olisikin selkäjuoksu. Aholan mukaan ruuna juoksee edellisten starttien tapaan ilman kenkiä.

Sunnuntaina Nazareth on mukana avoimessa tammalähdössä. Mailin kisassa Ahola toivoo tamman saavan 11-alkuisen ennätyksen tulevaa siitosuraa ajatellen.

”Mikkelissä juoksu meni pieleen, kunnossa ei ole vikaa. Jatketaan samoilla varusteilla. Mielenkiintoista nähdä mihin tamma riittää."

Valmennettaviensa menestykseen Ahola on tällä kaudella suhteellisen tyytyväinen.

”Jokunen hopeasija olisi mielellään saanut kääntyä voitoiksi. Huomaa hyvin, että Thai Profit on ollut telakalla. Kovimmissa lähdöissä myös muut palkintosijat tuovat hyvän korvauksen omistajan tilille."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Video: Näin kulkee tulevaisuuden traktori – viljelijäkin voi siirtyä etätyöhön etäohjattavilla traktoreilla

Kultaleijona ohjasti Peanutsin kakkoseksi - ”Tämä on tosi kivaa”

Kimmo Aholan ensimmäinen toisten omistama aloittaa tiistaina - ”Täysi työrauha on annettu”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video