Uutiset

Kovat miehet kaupoilla: Jouni Miettinen osti ja Otto Salojensaari myi – talliin myös Leo Mönttisen aiemmin treenaama taistelijatamma Lady Nightingale

Porilaistreenari Jouni Miettinen hankki tallinsa muonavahvuuteen mukavasti menestyneen Lady Nightingalen ja lahjakkaan suomenhevosvarsan Villapun.
Terhi Piispa-Helisten
Lady Nightingale ylsi Leo Mönttisen väreissä voittoon Toto75-tasollakin. Tamma valmistautuu syyskauteen uudessa kotitallissaan Porin Pinomäessä.

Voimistaan tunnettu Lady Nightingale hakee uutta vauhtia uralleen Jouni Miettisen valmennuksesta. Tamma on kisannut viimeiset kolme vuotta Leo Mönttisen treenistä käsin. Miettinen toimii Porin Pinomäessä, ja Lady Nightingale on suomenhevosvoittoisen tallin ainoa lämminverinen.

 

”Sunnuntaina hain tamman. Ostettiin se Lappalaisen Sepon kanssa. Ehdin jo yhden kevyen lenkin tammalla ajamaan, ja ihan hyvältä hevonen tuntui. Katsotaan, mitä saadaan sen kanssa aikaan”, Jouni Miettinen sanoo.

 

Lauantaitasollakin ykköseksi yltäneen 7-vuotiaan Lady Nightingalen voittosumma on 30 925 euroa. Tamman statistiikka kirjataan numeroin: 68 10-7-7. Tämän kauden seitsemän kisaa eivät ole tuoneet ykkössijoja, mutta Toto75-kakkosen kuitenkin.

 

”Luultavasti reilun kuukauden päästä aletaan katsella starttia. Annetaan tamman ensin kotiutua tänne. Kun kelit viilenevät, niin alkavat Lady Nightingalen etsikkoajat”, Miettinen näkee.

 

Toinen tuore nimi tallissa on 3-vuotias suomenhevosori Villappu. Villikunkun ja 28,7-aikaisen Tähti-Vapun pojan kasvattaja on Esko Härkälä. Villapun Miettinen osti Otto Salojensaarelta.

 

”Villikunkkuhan oli aikoinaan minulla treenissä, ja sen kanssa käytiin Ranskat ja kaikki. Villappu on ollut Hietasen Hannulla valmennuksessa, ja Otto sen omisti aiemmin. Tuossa kuukausi sitten sovittiin kaupat”, Miettinen valaisee.

 

Hän on tykästynyt Villappuun. Kyseessä on Miettisen mukaan lahjakas ja varhaiskypsä varsa, jolla tähdätään loppusyksystä koelähtöön ja starttiin.

 

”Meitä on Team Villapussa kolmen miehen omistajakimppa. Itse kasvattelen suomenhevosia, mutta välillä näitä kannattaa ostaakin”, Miettinen sanoo.

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kovien kauppamiesten kiinnostuksen kohde SE-tamma Pirttilän Roosa Jouni Miettiselle - ”Täytyy kuitenkin ymmärtää, että eihän hevosten mukana tule takuulappua”

Uutisviikko minuutissa: Stallone tyrmäsi, salamanisku, kylmäveriyhteistyötä ja hevoskauppoja

Tuore SE-tamma myytiin heti eteenpäin – "Aina myyn kun tulee railakas mies, joka ojentaa käden"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle