Uutiset

Hambon ja Oaksin karsinnat vuorossa viikonloppuna – Vuoden 2001 voittaja Stefan Melander: ”Marcuksen kolmikko vaikuttaa melko vahvalle"

"Tarzan" muistuttaa myös, että Åke Svanstedtin ammattitaitoa ei kannata aliarvioida.
Ville Toivonen
Stefan Melander kuvailee Hambon ja Oaksin karsintoja ennalta arvioiden tasaisiksi.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä on tarjolla huippuraviurheilua Amerikan mantereelta. Kolmevuotiaiden lämminveristen kauden pääkilpailuiden Hambletonianin ja tammojen Hambletonian Oaksiin karsinnat ravataan tuolloin Meadowlandsissa. Kaksi karsintaa kummassakin kilpailuissa, joista viisi parasta pääsee 7. elokuuta ajettaviin finaaleihin.

Etenkin Hambletonianin karsinnat ovat hyvin ruotsalaisväritteiset. Peräti 11 osallistujalla on ruotsalainen valmentaja. Åke Svanstedtin valmentamia näistä on neljä. Yksi Svanstedtin suojateista on toisessa karsinnassa juokseva Captain Corey (Googoo Gaagaa), jonka osaomistajiin lukeutuu ravivalmentaja Petri Salmela.

Marcus Melander on ilmoittanut kolme varsaa karsintoihin. Pohjoismaisesta näkökulmasta Melanderin osallistujista mielenkiintoisin on Dancinginthedark M (Readly Express). Omistajina ovat Menhammarin siittolan omistaja Margareta Wallenius-Kleberg sekä Readly Expressin omistaja Rolf Andersson.

Vuonna 2001 Hambletonian Scarlet Knightilla voittaneen Stefan Melanderin mukaan tämän vuoden kisa vaikuttaa etukäteen hyvin tasaiselle.

"Ikäluokasta ei löydy Muscle Hillin tai Donato Hanoverin kaltaista ylivertaista hevosta. Vetämättä kotiinpäin uskon Marcuksen Dancinginthedark M:n olevan korkealla. Se on todella vahva menijä. Marcuksen koko kolmikko Hambo-karsinnoissa vaikuttaa melko vahvalle. Readlyexpressiläisen lisäksi In Range ja Sonofmystery ovat esiintyneet edukseen”, nostaa Melander esiin veljenpoikansa valmennettavia.

Melander korostaa kuitenkin karsintojen olevan tasokkaat. Useampi osallistujista olisi mielenkiintoinen nähdä kilpailemassa vielä kolmevuotiskaudenkin jälkeen.

"Åke Svanstedtin Captain Corey on esimerkiksi luokaltaan yksi kovimmista osallistujista. Tänä vuonna sen on ollut vähän vaikea saada juonen päästä kiinni. Ei pidä aliarvioida koskaan Åken ammattitaitoa. Hän voi saada hyvinkin Captain Coreyn takaisin omalle tasolleen", pohtii Melander.

Hambletonianin voittaja kuittaa 500 000 dollaria. Tammojen Hambletonian Oaksin voittaja ansaitsee puolestaan 250 000 dollaria. Karsintoihin ilmoitetuista 20 tammasta seitsemällä on ruotsalainen valmentaja. Åke Svanstedtin valmennustalli on Oaksissa edustettuna kahden kolmevuotiaan verran.

"Tammoista minulla on vähän huonompi yleiskuva. Samanlaiset ennakko-odotukset minulla on tammojen suhteen. Monta hyvää hevosta, muttei mitään yksittäistä huippua. Marcuksen Iteration (Chapter Seven) toisessa karsinnassa ei lukeudu mielestäni voittajaehdokkaisiin."

Ensimmäinen Oaksin karsinta ravataan Suomen aikaa sunnuntaina kello 00.48. Ensimmäinen Hambon karsinta on kello 1.10. Viimeinen karsinta on 2.38.

Ravit voi katsoa Meadowlandsin raviradan nettisivulta

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaisten osaomistama hambovoittaja Captain Corey loukkaantui

Esa Pehkosen kolmevuotias In Range teki yli 100000 euron tilin Kanadassa

Petri Salmela toivoo näkevänsä Hambo-voittaja Captain Coreyn ensimmäistä kertaa kilpailemassa: "Vielä emme ole saaneet tietoa järjestyykö maahantulo jenkkeihin koronan takia”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video