Uutiset

Harri Kotilainen Liisan Tulilinnusta: Happi loppui

Tammojen avausmatka oli lopulta Hetviinan näytös. Kisan häviäjä oli Liisan Tulilintu, joka romahti keulasta viimeiseksi.
Terhi Piispa-Helisten
Liisan Tulilintu avasi vauhdilla keulapaikalle lähtökiihdytyksessä, mutta meno hiipui loppukaarteeseen.

Kolmosradalta keulapaikalle pyssyttänyt Liisan Tulilintu sai tehdä keulassa oman juoksunsa, mutta kakkossuosikki oli loppukaarteessa yllättäen vaikeuksissa ja romahti kokonaisajassa 3,1 sekunnin päähän kärjestä.

”Hapenpuute iski”, ohjastajavalmentaja Harri Kotilainen summasi. ”Hengitys piti jostakin syystä ääntä, ja viimeisen kaarteen lähestyessä huomasi, että se ei enää vastaa muille. Ei se huvikseen tuota tehnyt.”

Viime vuoden kokonaiskilpailun kakkonen oli kisan alla yksi suurista kysymysmerkeistä, olihan sillä alla vaisumpi startti Mikkelistä. Kotilainen myönsi olleensa etukäteen epävarmoin mielin, mutta kertoi hevosen tuntuneen lauantaina muuten hyvältä.

”Se pruuvasi hyvin ja räväkästi, ja rauhoittui sen jälkeen hyvin kävelemään, ja siinä kohtaa tuntui, että asiat ovat kunnossa”, Kotilainen kertasi. ”Saatiin tehdä oma juoksumme, ja periaatteessa olisi ollut hyvä sauma pärjätä tässä lähdössä. Kaikki ei vaan ollut kohdallaan, kun ei meinaa kahtakuutta päästä.”

Kotilainen oletti tuoreeltaan Liisan Tulilinnun kuitenkin starttaavan sunnuntain avausmatkalle.

”Ajetaan maili ja katsotaan meneekö hevonen kovasta startista eteenpäin. Tehdään ratkaisuja sen jälkeen”, Kotilainen hahmotteli.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuninkuusravien montémenestyjä Carolina Krokvik osti starttihevosen Ruotsin huutokaupasta

Gallupin tulos: Ylivoimainen enemmistö tahtoisi Kuninkuusravien päättyvän kuninkaallisiin seremonioihin

Uutisviikko minuutissa: Kuninkuusravien jälkipelien kautta Hambletonianin torniolaisiin tunnelmiin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video