Suolainen pannari on helppo valmistaa – tässä versiossa on pinaattia ja lohta
Vaikka pannukakku mielletään monesti makeaksi herkuksi, saa siitä tehtyä hyvin lounaaksi tai evääksi sopivan suolaisen version.
Ruokaisa pinaatti-lohipannari
noin 8 annosta
- Ainekset
- 3 kananmunaa
- ½ l maitoa
- noin 2½ dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
- 1 ps (150 g) pakastepinaattia
- 25 g voita sulatettuna
- ¾ tl suolaa
- Täyte
- 150 g kylmäsavulohta paloiteltuna
- 15 cm purjoa viipaloituna
- 2 rkl kapriksia
- 1 dl emmentaalijuustoraastetta
Valmistusohje
Tee pannukakkutaikina. Riko munat kulhoon. Lisää joukkoon maito. Vatkaa kierrevatkaimella joukkoon jauhot sekä sulatettu ja valutettu pinaatti, voisula ja suola. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
Kaada pannukakkutaikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (koko 25 x 35 cm).
Ripottele täyteainekset vuokaan tasaisesti. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.