Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suolainen pannari on helppo valmistaa – tässä versiossa on pinaattia ja lohta

Pannukakun voi valmistaa myös suolaisena.
Ruokaisa lohi-pinaattipannari ruokkii monta nälkäistä suuta.
Ruokaisa lohi-pinaattipannari ruokkii monta nälkäistä suuta. Kuva: Carolina Husu

Vaikka pannukakku mielletään monesti makeaksi herkuksi, saa siitä tehtyä hyvin lounaaksi tai evääksi sopivan suolaisen version.

Ruokaisa pinaatti-lohipannari

noin 8 annosta

  • Ainekset
  • 3 kananmunaa
  • ½ l maitoa
  • noin 2½ dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
  • 1 ps (150 g) pakastepinaattia
  • 25 g voita sulatettuna
  • ¾ tl suolaa
  • Täyte
  • 150 g kylmäsavulohta paloiteltuna
  • 15 cm purjoa viipaloituna
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 dl emmentaalijuustoraastetta

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tee pannukakkutaikina. Riko munat kulhoon. Lisää joukkoon maito. Vatkaa kierrevatkaimella joukkoon jauhot sekä sulatettu ja valutettu pinaatti, voisula ja suola. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

Kaada pannukakkutaikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (koko 25 x 35 cm).

Ripottele täyteainekset vuokaan tasaisesti. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.