Hiekkahentuset
Vaatimattomat hiekkahentuset juhlistuvat tuoreilla marjoilla. Modernin mascarponetäytteen sijaan ne voi täyttää myös perinteisemmin kermavaahdolla.Hiekkahentuset
noin 20 annosta
Ainekset
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
Täyte
- 1 dl paistonkestävää hilloa
- ½ rs (à 250 g) mascarponejuustoa
- ½ dl turkkilaista jogurttia
- ¼ dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Päälle
- 1 rs (125 g) pensasmustikoita tai vadelmia
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina voideltuihin leivosvuokiin. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Jaa taikinoiden päälle kuhunkin vuokaan noin 1 tl paistonkestävää hilloa. Kypsennä leivospohjia 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna leivospohjien jäähtyä ennen kuin irrotat ne varovasti vuoista.
Täytettä varten sekoita mascarponeen turkkilainen jogurtti. Siivilöi joukkoon sokerit. Sekoita. Jaa seos leivosvuokiin. Koristele lopuksi tuoreilla marjoilla.
Vinkki: Mascarponetäytteen sijaan voit käyttää sokerilla maustettua kermavaahtoa.
Vinkki: Jos sinulla ei ole metallisia leivosvuokia, voit käyttää kertakäyttöisiä Italian leivosvuokia. Vuoraa ne taikinalla vain puoliväliin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

