Pullilla, kakuilla ja leivoksilla herkuttelu on hienoisessa kasvussa
Keskimäärin kahvileipää syödään viikoittain reilu 150 grammaa, joka vastaa noin kolmea keskikokoista pullaa.
Suomalaiset herkuttelivat keskimäärin kahdeksan kiloa pullaa ja muita kahvileipiä viimevuonna. Kuva: Jaana KankaanpääTerveysintoilusta huolimatta makea maistuu yhä suomalaisille, sillä kahvileivän kulutus on kasvanut. Suomalaiset söivät pullaa ja konditoriatuotteita, kuten kakkuja ja leivoksia, viime vuonna noin kahdeksan kiloa henkilöä kohden.
Kasvua edellisestä vuodesta oli noin kilo. Määrä ei sisällä pikkuleipiä. Määrä on nähtävissä Leipätiedotuksen ylläpitämästä leipomotuotteiden tilastoinnista sekä Tullin tuontitilastosta.
Jos määrä jaetaan koko vuodelle, saadaan keskimääräiseksi viikoittaiseksi kahvileivän syöntimääräksi reilu 150 grammaa, joka vastaa noin kolmea keskikokoista pullaa.
Myös Suomessa tehdyn kahvileivän osuus kasvoi viime vuonna ja on kasvanut edelleen. Joka kolmas syöty kahvileipä oli kuitenkin tehty ulkomailla, Leipätiedotus ry kertoo.
”Kahvilakulttuuri on selvästi virkistynyt viime vuosina. Kahvilan herkkutiskin ääressä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, onko vitriinistä valittu tuote tehty Suomessa", Leipätiedotuksen tilastoinnista vastaava Terhi Virtanen kertoo.
”Myös kaupan hyllyllä kannustan vilkaisemaan, mistä tuote on kotoisin.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
