Ikean lihapullien rinnalle tulee täysin kasvipohjaiset Lihattomat pyörykät
Kasvipohjaisen lihapullan kehittäminen on osa IKEA:n pyrkimystä ilmastopositiivisuuteen vuoteen 2030 mennessä.
Kasvisversiota perinteisestä lihapullat ja muusi annoksesta pääsee maistamaan elokuussa. Kuva: Jarkko SirkiäIkea tuo perinteisen lihapullan rinnalle myyntiin uuden Lihattoman pyörykän. Yrityksen laskelmien mukaan sen ilmastojalanjälki on vain neljä prosenttia lihapullan vastaavasta.
Pyörykkä on valmistettu muun muassa keltaisesta herneproteiinista, kaurasta, perunoista, sipulista ja omenasta
”IKEA myy maailmanlaajuisesti yli miljardi lihapullaa vuosittain. Jos esimerkiksi noin 20 prosenttia lihapullamyynnistämme korvattaisiin kasviproteiinipyöryköiden myynnillä, se merkitsisi noin 8 prosenttia pienempää ilmastojalanjälkeä IKEA Food -liiketoiminnalle”, kertoo Ingka-konsernin IKEA Food -liiketoiminnan vastuullisuuspäällikkö Sharla Halvorson.
Uuden pyörykän nimeämiseksi järjestettiin kesäkuussa kilpailu, johon tuli yli 3900 nimiehdotusta. Voittajaksi valikoitui "Lihattomat pyörykät".
"Lihattomat pyörykät kuvastavat tuotetta hyvin, sillä pyörykän kehitysvaiheessa keskeisenä tavoitteena on ollut lihamaisen maun ja rakenteen luominen uudelleen vain kasvipohjaisia aineksia hyödyntäen”, sanoo Suomen IKEA Food -liiketoiminnan johtaja Minna Tuohimäki.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
