Herkulliset kerrosleivät tekevät päivästä entistä paremman – kokeile klassisia kurkku- ja kananmunatäytteitä
Kurkkuleivät kuuluvat perinteisesti teehetkeen. Piimälimppuleivissä on täytteenä kananmuna-raejuustoseosta.Kerrosleivät kahdella täytteellä
12–16 kpl
- Ainekset
- 8 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
- 8 viipaletta pehmeää piimälimppua
- Täyte 1
- noin 5 cm pala kurkkua
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ ruukkua herneenversoja silputtuna
- 3 tl piparjuurta tuubista
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- Täyte 2
- 3 kananmunaa
- 1 dl pehmeää raejuustoa
- 2 rkl majoneesia
- 1½ tl sinappia
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 dl vesikrassia ja/tai sinimailasen ituja
Valmistusohje
Tee täyte 1:
Kuori kurkku ja halkaise se pituussuunnassa. Kaavi siemenet pois pikkulusikalla. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja kuivaa niitä talouspaperilla painelemalla.
Sekoita notkeaan tuorejuustoon herneenversosilppu, piparjuuri, suola ja pippuri. Sivele seos leipäviipaleille. Jaa kurkut neljälle leivälle. Paina toinen leipäviipale päälle. Leikkaa reunat pois ja leivät kolmioiksi.
Tee täyte 2:
Keitä munat koviksi (9 minuuttia), jäähdytä, kuori ja hienonna ne.
Sekoita kulhossa munien joukkoon muut ainekset. Levitä seos neljälle leivälle, ripottele päälle krassia tai ituja ja paina loput leivät päälle.
Ota pyöreällä muotilla (ø noin 8 cm) paloja, siten että reunat leikkautuvat pois. Leikkaa täytetyt leivät halutessasi puolikuun muotoisiksi.
Jos teet leivät hyvissä ajoin, suojaa ne kuivumiselta. Peitä leivät ensin leivinpaperilla ja sitten puhtaalla, kostutetulla keittiöpyyhkeellä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


