Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Helppo jauheliha-perunalaatikko

Syksyisessä perunavuokaruuassa maistuvat karitsanjauheliha, sienet ja rosmariini. Muukin jauheliha käy.
Kokeile vuokaan myös hirven- tai peuranjauhelihaa.
Kokeile vuokaan myös hirven- tai peuranjauhelihaa. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Helppo jauheliha-perunalaatikko

4–6 annosta

Ainekset

  • noin 200 g tuoreita herkkusieniä tai metsäsieniä
  • 1 rkl voita tai rypsiöljyä
  • 400 g karitsanjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • ¾ tl mustapippuria
  • 1 ps (750 g) valkosipulikermaperunoita (pakaste)
  • 1 prk (2 dl) kuohukermaa
  • 2 dl vahvaa lihalientä (esimerkiksi 2 dl vettä + 2 rkl lihafondia)

Valmistusohje

Puhdista sienet, esikäsittele tarvittaessa ja paloittele ne. Jos käytät pakastesieniä, sulata ne ja puristele enin kosteus pois. Kuumenna paistinpannulla, kunnes neste poistuu. Kumoa lautaselle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää pannuun rasva ja jauheliha. Kuori ja silppua sipuli joukkoon. Mausta ja kääntele muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon sienet.

Levitä puolet perunaseoksesta voideltuun uunivuokaan ja sen päälle jauhelihaseos. Levitä loppu perunaseos peitoksi ja kaada päälle kerma ja lihaliemi.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos vuoka uhkaa kuivahtaa, lisää nestettä. Nosta vuoka uunista ja anna vetäytyä folion alla 5 minuuttia.

Tarjoa lisänä etikkakurkkuja ja -punajuuria.