Korvapuustit
Sokerisen kaneliset, voilla leivotut korvapuustit ovat kahvileipää parhaimmillaan. Niistä voi leipoa pieniä tai isoja ja leikata ja muotoilla kukin tyylinsä mukaan, mutta aina ne maistuvat yhtä hyviltä.
Tuore korvapuusti reilulla kaneli-sokeri-voitäytteellä maistuu kahvin tai kylmän maidon kanssa. Kuva: Jaana KankaanpääKorvapuustit
20 kpl
Ainekset
- 25 g voita
- 1 rkl kardemummaa
- 5 dl maitoa
- 50 g (1 pala) hiivaa
- 1 muna
- 1 tl suolaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 100 g voita
- 14 dl (noin 900 g) vehnäjauhoja
Täyte
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 3 rkl kanelia
Voiteluun
- 1 muna
Pinnalle
- raesokeria
Valmistusohje
Kiehauta kardemumma voisulassa. Lisää maito. Murenna hiiva kädenlämpöiseen seokseen. Lisää muna, suola ja sokeri. Lisää osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot sekä pehmeä voi taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Kauli taikina kahdeksi noin 50 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä levyille pehmeä voi, ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri levy pitkältä sivulta napaksi rullaksi. Jätä sauma alapuolelle. Leikkaa terävällä veitsellä 3 cm:n paloja vinottain niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja toinen vinoon toiseen suuntaan. Paina peukaloilla kapea kärki alas, jolloin kierteet tulevat hiukan ulospäin. Voit leikata myös suoria paloja ja painaa niihin syvennyksen keskelle. Kohota liinan alla.
Voitele kohonneet korvapuustit. Ripota pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

