Mummolan piparkakut
Lähes jokaisella on makumuisto lapsuuden joulupiparista. Piparkakku on rapea ja ohut tai sitkeä ja paksu. Mausteissa maistuvat vahvasti neilikka, kaneli ja inkivääri. Toisille taas maustepippuri, pomeranssinkuori sekä kardemumma ovat mieluisia lisämausteita. Mikäli pipareista halutaan hyvin rapeita, niin taikinaan kannattaa lisätä myös perunajauhoja. Tämä taikina kaulitaan hyvin ohueksi.
Ystäville toivotetaan hyvää joulua nauttien ulkona lämmintä glögiä. Suolaisen Aurajuuston ja makean piparkakun yhdistelmä on täydellinen tarjottava glögin kanssa. Kuva: Jaana KankaanpääMummolan piparkakut
noin 175 kpl
Ainekset
- 3 munaa
- 4 dl sokeria
- 1 dl siirappia
- 400 g voita sulatettuna
- 1 rkl kanelia
- 1/2 rkl kardemummaa
- 1/2 rkl neilikkaa
- 1 rkl soodaa
- 3 dl perunajauhoja
- 9 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää siirappi, voisula, mausteet sekä sooda-jauhoseos. Anna taikinan kovettua kylmässä seuraavaan päivään. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ja ota muotilla piparkakkuja. Paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi, noin 5 minuutta.
Piparit voivat olla muodoltaan muutakin kuin pyöreitä perinnepipareita. Jos haluat tehdä koristepiparin, niin tee reikä ennen paistamista. Koristele jäähtyneenä sokerikuorrutteella. Lisää vielä kakunkoristeita tai karkkeja. Anna kuivua ja pujota värikäs nauha reiän läpi ja ripusta joulukuuseen koristeeksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
